Valgkampen har startet

Mindre forskjell: Artikkelforfatter påpeker at differansen mellom kommune- og stortingsvalg blir mindre.

Mindre forskjell: Artikkelforfatter påpeker at differansen mellom kommune- og stortingsvalg blir mindre.

Av
Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

LeserbrevI alle fall har de som ønsker å framheve egen posisjon startet. Forskjellen på stortingsvalg og kommunevalg blir bare mindre og mindre. Dette gjelder både posisjon og opposisjon. Har noen tenkt på hvorfor vi skifter regjering. Mot nåværende regjering kommer argumentene fra opposisjonen og Krf. Skattelette til de rike går igjen, litt uklart hvem som er rike, men tydeligvis har noen i noens øyne for mye penger. Er det de som har flere biler, er det de som har hytte på fjellet og ved sjøen, er det de som har mange i arbeid og store driftsbygninger, er det banksjefer og meglere eller er det de som har råd til å sende avkommet til Kos, for å slå seg litt løs for å si det på den måten. Ja si det, kanskje det til og med kan være en som har en Lamborghini i garasjen og inntekt fra NAV. Nei det er ikke lett, det kommer an på øynene som ser.

Kanskje det er antall innvandrere som er problemet, er det for mange eller er det ikke mange nok. Ap er nede for telling og der er det ikke mange nok for de trenger stemmer. Når vi leser aviser og hører om all elendigheten er det alt for mange innvandrere. Er det bilbranner, vold og voldtekt som påvirker oss så er det jo rett. Vi skylder på innvandrerne, nyankomne, 1. generasjon og 2. generasjons, kanskje stopper det ikke der. Så har vi det motsatte, Innvandrerne som driver nærbutikken, som er legen eller tannlegen, som tar alle jobbene vi ikke vil ha, de tar vi imot med åpne armer. Det har ganske enkelt med det å oppføre seg å gjøre. Det gamle mantraet fra Einar Gerhardsen «Gjør din plikt, krev di rett» var ikke så dumt. Gjør deg fortjent til å bo i landet for å si det på en annen måte.

De som er mest interessert i å framheve egen posisjon foretar de underligste krumspring når innvandring er temaet. Er radikal islam et problem i Oslo og Fredrikstad, men ikke i Moss. I avisen kunne vi nylig lese at tiltak som fikk unge innvandrer ut i arbeid hadde en måloppnåelse på 100 prosent, intet mindre. Hva som ligger i dette skal være usagt, men betyr det sysselsatt er definisjonen fra SSB at arbeid én time pr uke regnes som sysselsatt i sysselsettingsstatistikken. Resten til livets opphold må dekkes av sosiale ytelser.

Har noen tenkt på hva virkelighetsforståelse er. Det er ikke sikkert det er noen virkelighet med i bildet i det hele tatt, Det kommer helt an på øynene som ser. Uttaler Støre seg om en sak kan du være sikker på at sosiale medier svømmer over av negative kommentarer. Finnes det en nøytral person som i det hele tatt er i stand til å analysere en situasjon og si hva som er best for Norge. Er det en minister fra Frp som kommer med et utspill kan du være sikker på at opposisjonen sabler det nord og ned, men hva er bra for Norge. Når det kommer fra Frp kan det jo ikke være bra. Det er nok å lese en overskrift til debatten; «Innvandring er ikke problemet, Frp er». En annen mener at det er viktig å kjenne andre kulturer for vi skal jo handle med dem.

Alle har litt rett, men det blir så lett til å trekke fram bare de uheldige sidene. En mindretall regjering er nødt til å kompromisse, det er også en del av demokratiet, men blir det for mange kompromisser kan faktisk problemområdene øke, slik som når ostehøvelen tas i bruk, en skive nå og en skive da. En skal heller ikke være blind for det som forgår rundt seg. Sverigedemokratene (SD) gjør det bra på målingene og hvorfor det? De godt etablerte partiene har vært blinde altfor lenge, men fortsatt er SD som hår i suppa for de andre politikerne. En måling foretatt av Sentio i juli viste at SD var Sveriges største parti. En koalisjon med støtte fra småpartiene vil nok danne regjering, men tenk på hva de kan oppnå. Det blir som nå, bare enda mer av det samme. Resultat, alle taper.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags