Om Solhøy skole og rettssikkerhet

Utsatt: Solhøy skole

Utsatt: Solhøy skole

Av
DEL

LeserbrevMDG i Vestby klager på at de ikke har en klageinstans. Det samme kan nok både Petter Olsen, Son og Omegn Vel og Fortidsminneforeningen i Follo hevde. Det har de helt rett i. selv om rådmannen selvsagt ikke er enig.

En klage på et kommunalt vedtak som behandles i Plan og Miljøutvalget i kommunen, blir behandlet først i kommunens administrasjon. Der er det tilgang til alle dokumenter som er sendt inn i saken. Rådmannen skriver så en innstilling, som fremlegges utvalget. Det er, slik jeg forstår det, ikke mulig for klagerne å se rådmannens innstilling før den behandles i utvalget. Dermed vil den ene part (rådmannen) ha tilgang til argumentene til den andre part (klagerne), men ikke motsatt.

Dersom rådmannen trekker feil beslutninger, vil klagerne ikke ha noe mulighet for å motsi dette. Første mulighet til å tilbakevise innholdet i rådmannens innstilling er derfor når saken skal behandles hos Fylkesmannen. Dette blir jo særlig ille når kommunen kan gjennomføre tiltak før det er behandlet hos fylkesmannen. I en tid der politikerforakt stadig er et tema, mener jeg det er viktig at vi har systemer som føles rettferdige og riktige. Lik mulighet for å komme med argumenter er en slik selvfølgelighet. Om rådmannens innstilling ikke er korrekt, så vil det gi grunnlag for politiske beslutninger som føles feil. Det er følelser vi ikke trenger.

LES OGSÅ:

– Kommunen kan vedta vern av dette bygget

Er det tomt for tomter i Son?

Vil bevare Solhøy gamle skole i Son. Skjebnen avgjøres på mandag

Fortidsminneforeningen sender klage om Solhøy

Sa ordfører Ludvigsen sannheten om Solhøy gamle skole? 

Solhøy gamle skole i Son må bevares 

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags