– Vi må beholde Østfold!

Av
Artikkelen er over 3 år gammel

Debattinnlegg signert Tore Leif Gundersen, nestlederi Fagforbundet Østfold.

DEL

LeserbrevHøyre, FrP, KrF og Venstre har vedtatt å slå sammen Østfold med Akershus og Buskerud til region Viken. Hva som skal være så bra med det, forteller de ikke noe om. Jeg fulgte debatten i Stortinget, og det var jo ingen av partienes representanter fra nevnte partier som snakket om Viken og fordelene med den. Jeg har registrert at det er fylkespolitikere som ønsker større regioner, slik at de kan få flere oppgaver. Men hvilke oppgaver det er snakk om, vet vi ikke. Det skal regjeringen tenke på nå, gjennom et utvalg!

Fylkeskommunen har i dag ansvar for videregående opplæring, en del kultur og regional planlegging og utvikling. Hvilke av disse oppgavene blir bedre ved at vi slås sammen med Akershus og Buskerud er for meg meget uavklart. Det er mulig det hadde vært et bedre grunnlag for den regionale planleggingen ved å se nabofylkene og Oslo i sammenheng, for det er mye pendling inn til hovedstaden. Men Oslo skal jo ikke være med i Viken! Nei, la oss beholde Østfold som Østfold.

Vi er nær 300.000 innbyggere. Det er et godt befolkningsgrunnlag for de tjenestene fylkeskommunen har ansvar for. Ap, Sp og SV har lovet å gjøre om på beslutningene om fylkene selv ønsker det. Det er snart stortingsvalg. Det er viktig at velgerne har merket seg denne regjeringens beslutning om storstilt sentraliseringsutvikling av Norge.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags