Det beste som det godes fiende?

Av
Artikkelen er over 2 år gammel
DEL

LeserbrevHans E. Kure har to enkle spørsmål om riksvei 19 i Moss kommune, illustrert med foto av lange bilkøer i begge retningene: NÅR skal noe gjøres? HVEM tør å ta ansvaret? (Se innlegget her: Riksvei 19)

Noe av problemet er vel at ansvaret for veiparsellen fra E 6 til fergeleie i Moss er fordelt på flere instanser og enda flere personer, som ikke drar i samme retning: Statens vegvesen vurderer vel rådyr ny riksvei i tunnel ned til det nåværende fergeleiet som ikke framtidsrettet, fordi den neppe kan fungere som del av eventuell framtidig fast fjordforbindelse. Moss kommune har vel relativt kort tidsperspektiv, og ønsker vel rask løsning av et akutt trafikk-problem, som er nettopp rådyr tunnel ned mot fergeleiet.

«Det beste» på kort sikt er vel fergeleie og jernbanestasjon inntil hverandre, så det blir kortest mulig overgang mellom ferge fra Horten og tog videre til Oslo eller andre Østfoldbyer. Med både fergeleie og jernbanestasjon så å si i byens sentrum vil flere trafikk-skapende virksomheter «klumpes sammen» der, så det blir trafikk som kan «sprenge» kapasiteten, selv om det bygges ny riksvei 19!

Undertegnede mener at fergeleiet bør flyttes ut fra sentrum og sørover til Festestranda i Rygge. Dels for å få ujevn biltrafikk fra og til fergene vekk fra sentrum. Dels fordi tilførselsvei fra E 6 ved Årvoll til fergeleie innenfor Revlingen vil fungere også for eventuell framtidig fast fjordforbindelse via Revlingen (i stedet for via Jeløya).

Det vil koste noe å flytte fergeleiet; men temmelig mye kan spares med relativt kort ny riksvei 19 (med liten andel tunnel) fra Årvoll til Festestranda. Nåværende riksvei 19 gjennom byen Moss blir da forlengelse av riksvei 120, på vestsiden av E6.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags