Profittfri velferd- nok en gang

Vil endre: –I Moss er «markedet» for Fritt Brukervalg i sin helhet altså forbeholdt kommersielle aktører, og Rødt Moss er derfor helt enig i at disse tjenestene i sin helhet skal overtas av kommunen, skriver Sølvberg og Tveiten.

Vil endre: –I Moss er «markedet» for Fritt Brukervalg i sin helhet altså forbeholdt kommersielle aktører, og Rødt Moss er derfor helt enig i at disse tjenestene i sin helhet skal overtas av kommunen, skriver Sølvberg og Tveiten.

Av
Artikkelen er over 2 år gammel
DEL

Helsedebatten Venstres Sindre Westerlund Mork må ha fulgt dårlig med i timen dersom han ikke har fått med seg at Rødt er motstander av velferdsprofitørene. Vi vil ha en profittfri velferd. Skattepenger og brukerbetalingen skal brukes til å gi bedre tjenester og omsorg til brukerne. De ansatte skal være sikret gode lønns- og arbeidsvilkår.

Samtidig anerkjenner vi betydningen av at frivillige ideelle organisasjoner fungerer som et supplement til de offentlige tjenestene kommunen tilbyr. På Stortinget kjemper Rødt for at lovverket må styrkes slik at tjenestene innen velferden skal være forbeholdt offentlige og frivillige/ideelle organisasjoner.

I Moss Avis 13. 2. har Westerlund Mork en kronikk «Mistro og tillit i eldreomsorgen,» hvor han angriper dagens politiske flertall i Moss bystyre og Rødt spesielt, fordi vi vil avvikle ordningen med «Fritt brukervalg» i Moss.

Innen «Fritt Brukervalg» har Moss kommune per i dag krontrakter med kun: Orange Helse AS, Prima Omsorg AS, Personlig Omsorg AS og Seniorstøtten AS, for til sammen ca 80 brukere. At det er omsorgstjenester disse selskapene selger er underordnet, i henhold til aksjeloven har disse selskapene som formål å gi eierne høyest mulig avkastning på investert kapital.

For de som er interessert i hvordan slike kommersielle selskaper oppnår overskudd og deretter forvalter overskuddet, anbefaler vi noen søk på det største av disse «Orange Helse AS». Stikkord: ansattes arbeidsvilkår, «dobbel bokføring», plassering av overskudd i skatteparadiser, osv. Og, merk at Moss kommune ikke er den første kommunen som hever kontrakten med dette selskapet, flere store byer i Norge har nøyaktig de samme negative erfaringer med Orange Helse.

I Moss er «markedet» for Fritt Brukervalg i sin helhet altså forbeholdt kommersielle aktører, og Rødt Moss er derfor helt enig i at disse tjenestene i sin helhet skal overtas av kommunen.

Merk forøvrig at dagens flertall beholder ordningen med Brukerstyrt Personlig Assistent (BPA). Altså et talende eksempel på at det er brukernes og de ansattes beste som ligger til grunn for vår beslutning om å kommunalisere «Fritt brukervalg», og ikke slik Westerlund Mork forsøker å framstille det «mistro til eldreomsorgen.»

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken