Om Riksvei 19, igjen

Ferjetrafikk: En kø-skaper som sammen med biler til og fra Jeløy er en utfordring for mossesamfunnet.

Ferjetrafikk: En kø-skaper som sammen med biler til og fra Jeløy er en utfordring for mossesamfunnet. Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

LeserbrevI Moss Avis den 6. april argumenterer Torodd Hauger varmt for at riksvei 19 bør løses ved at den legges fra ferjeleiet under Klevberget fram til Årvoll. På et punkt er vi enige, nemlig at ferjetrafikken må ut på E6 uten at den blandes med lokaltrafikk til og fra sentrum slik som i dag.

Selv mener jeg imidlertid at denne løsningen har en svakhet ved at den ikke vil fange opp trafikken fra Jeløy til E6 og omvendt i ønskelig grad. Til det ligger Klevbergetløsningen for langt sør, noe som vil medføre at mange fra Jeløy vil finne det mer hensiktsmessig å kjøre gjennom byen for å komme ut på E6.

LES OGSÅ: RV19 - en lokalpolitisk falitt

Dette var noe av poenget for Veteranarkitektenes forslag, nemlig at ferje- og jeløytrafikken ble koblet på et punkt nærmere byen, i et område ved den nye jernbanestasjonen. Da ville man i større grad oppnådd å få kanalisert jeløytrafikk til og fra E6 utenom bykjernen, og få et klarere skille mellom fjern- og lokaltrafikk. Veteranenes prinsipp er klart; sentrum skulle forbeholdes lokaltrafikken. Hvis gjennomgangstrafikken ble ledet utenom, ville det samtidig vært lettere å tilrettelegge for kollektive løsninger og sykkeltraseer i sentrum.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags