Statens vegvesen versus innbyggerne

Av
DEL

LeserbrevStatens vegvesen «eier» RV 19, innbyggerne i Moss «eier» problemet.

Rv19 gjennom Moss har vært og er grunnlag for konflikt. For innbyggerne i Moss betyr det kø og forurensning i form av eksos, støv og støy. For Statens vegvesen betyr det dårlig fremkommelighet for de som bruker veien mellom øst og vest.

Når det gjelder spørsmålet om hvordan man skal løse samferdselen mellom Moss og Horten, kom Statens vegvesen allerede i 1988 med sin første utredning. 31 år etter kommer det stadig nye utredninger som skal løse det samme problemet.

Vi har ikke tall på hvor mange samferdselsministere som har vært på besøk i Moss med lokalpolitikere smilende i bakgrunn, vi har ikke tall på hvor mange lokalpolitikere som har tatt turen til Stortinget for å løse problemet. Vi har heller ikke tall på hvor mange ganger det er annonsert at det innen kort tid vil komme en løsning. Vi har fått høre at Departementet jobber på høygir.» De har hatt tre møter på to og en halv uke og de tar lokalpolitikerne på alvor».

Hva er da årsaken til at det ikke blir tatt en beslutning som løser utfordringene «alle» er enige om? Hvorfor har flere fagfolk sluttet i Statens vegvesen i frustrasjon over at de vanskelige grunnforholdene for RV 19 gjennom Moss har blitt dysset ned? Er forholdene så utfordrende at de ikke lar seg løse, neppe. Kan det være at Statens vegvesen er tilfreds med den løsningen som er? Er de tilfreds med at gjennomgangstrafikken øst/vest fungerer bra nok. Ja, det kan være det, for nå skal de innføre forkjørsrett for trafikken fra fergene. En enkel og rimelig løsning som gjør at trafikken på RV 19 flyter godt nok for de som skal kjøre gjennom Moss. Hvorfor skal det investeres milliarder når det ikke er nødvendig, så lenge avbøtende tiltak bidrar til flyt i trafikken gjennom byen vår? Innbyggerne må finne seg i å stille seg bak i køen og smøre seg med tålmodighet.

En fransk diplomat uttalte at i politikk blir tålmodighet ofte forvekslet med rådvillhet. Jeg tror at våre valgte politikere er utålmodige, men mest rådville.

For oss som bor i Moss har ikke «samarbeidet» med Statens veivesen i 31 år medført ønsket effekt.

Skal vi nå, sammen med de som representerer oss og som skal være våre ombud, uavhengig av politisk ideologi, stå samlet i en felles front mot ytterligere utsettelser og avbøtende tiltak for at de som kjører gjennom Moss skal ha forkjørsrett.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags