Hvem svikter Rygge militære flyplass?

Hva da? Uten operative flyskvadroner hva skal man da med Rygge militære flyplass og ikke minst hva skal med en GIL på et sted det ikke er operative skvadroner? spør Stien Olav Kirkvik i dette leserinnlegget.

Hva da? Uten operative flyskvadroner hva skal man da med Rygge militære flyplass og ikke minst hva skal med en GIL på et sted det ikke er operative skvadroner? spør Stien Olav Kirkvik i dette leserinnlegget. Foto:

Av
Artikkelen er over 2 år gammel

Leserinnlegg skrevet av Stein Olav Kirkvik.

DEL

LeserbrevIngjerd Schou innleder debattinnlegget med «Nok en gang ser vi at Arbeiderpartiet svikter Rygge militære flyplass.» ( min utheving.)

Les også: «Nå er vi, og resten av Rygge, lei av Arbeiderpartiets dobbeltkommunikasjon»

Her ligger nok noe av hemmeligheten begravet med henhold til hvorfor det er så maktpåliggende å få helikopter til Rygge.

For uten operative flyskvadroner hva skal man da med Rygge militære flyplass og ikke minst hva skal med en GIL på et sted det ikke er operative skvadroner.

Kampen om helikopter oppfattes like som en kamp for å beholde GIL på Rygge og de arbeidsplasser som GIL og hans stab representerer. Men at Høyre ofrer arbeidsplasser på Bardufoss i den sammenheng er rett og slett skammelig.

Ingjerd Schou spør så, ”«Har Arbeiderpartiet økt rammene i Langtidsplanen for Forsvaret som nylig ble behandlet?»

Høyre hadde selv mulighet til å finansiere helikopter virksomheten, ta ansvar for egen manglende vilje til finansiering. Kanskje Høyre skulle hørt mer på egen minister og gitt henne flere midler?

Et siste sitat «Ap fremstår ikke lenger som et trygt valg når det kommer til beredskap».

Er Høyre et bedre valg? Et Høyre som bygger ned Helikopterberedskapen i Nord-Norge, en beredskap som støtter alle offentlige etater og ikke minst Hæren og spesialstyrker i Nord-Norge.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags