Håp for nedslitte fylkesveier

Av
Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

DebattRegjeringspartiene med støtte fra KrF har vedtatt en løsning for å få gjort noe med forfallet på fylkesveiene. Om det blir asfalt i hullene er i stor grad opp til fylkene selv.

Det var Senterpartiet som løftet problemet med et forfallent fylkesveinett opp i Stortinget. Et tema som er brennaktuelt etter en snørik vinter som har satt dype spor i allerede elendige fylkesveier. Forslaget deres gjorde at regjeringspartiene, etter NAFs syn, har kommet med en enda bedre løsning.

I neste Nasjonal transportplan skal regjeringen ha på plass en belønningsordning for fylkesveiene. Det betyr at staten sier seg villige til å være med på et spleiselag for å sette fylkesveiene i ordentlig stand. Kravet er at fylkene selv legger frem en forpliktende plan for å ta igjen forfallet på veiene sine.

Dette gir et etterlengtet håp om at fylkene skal klare å rette opp et skakkjørt veinett. Selv om det ennå ikke er klart hvor mye av regninga staten skal ta, så har de forpliktet seg til å bidra. NAF regner med at det ikke blir knapper og glansbilder, men et bidrag som faktisk monner. Det viktige er at fylkene nå får denne muligheten og at det kreves en forpliktende plan.

Fylkesveiene våre er allerede i en elendig forfatning og det er tre år til neste Nasjonal transportplan. Det kan virke lenge for utålmodige veibrukere, som allerede i flere år har ristet rundt på rasfarlige og smale veier. Men samtidig er det så kort tid til at fylkene allerede nå må komme i gang med å legge den planen. For det er fylkene som har ansvaret og skal ha det. Nå vil de få et verktøy som letter jobben og statlige midler som avhjelper pengekassa.

Vår oppfordring er at fylkene må sette i gang nå, slik at søknadene til staten ligger klare når belønningskassa er fylt. Slik kan det bli ordentlig fart på vedlikeholdet av veinettet der mange nordmenn reiser daglig. Men da kan ikke fylkene somle.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags