Kinoen er vår kulturinstitusjon

Kinoen i møllebyen.

Kinoen i møllebyen. Foto:

Av
DEL

Lokale nyheter – 5 kr for 5 uker

LeserbrevForventningene, duften av popcorn og en herlig partner i setet ved siden av. Kino er mer enn bare film, det er en kulturopplevelse.

Kino samler folk av alle slag og lag. Et eldre ektepar samler tanker og refleksjoner etter å ha sett en kunst-film. Barnefamilier drukner i popcorn mens de ler seg halv ihjel av en animasjonsfilm. Og gutter våger å ta jenters hender før første gang i ly av en romantisk film.

Kort sagt: så har (nesten) alle et eller annet forhold til kinoen vår.

I løpet av noen få timers spilletid kan man oppleve magiske verdener, rørende historier, latterkuler eller skrekk og gru som kun de modigste holder ut. På det beste har jeg sett svære muskelbunter pipe altfor høye toner i møte med skumle filmer.

I Møllebyen har innehaverne vært gode på å skape opplevelser for publikum. Vi har hatt et solid besøk av alt fra skuespillere til regissører, foredragsholdere og underholdere. Kinoen har gjerne gått den ekstra mila for å samle publikum enten det er quizzer eller arrangementer for både store og små. De fortjener virkelig ros og anerkjennelse for jobben de gjør.

Et stabilt tilbud

Og kinoen er stabil. Mens andre arrangementer i Moss er sporadiske, om enn viktige, så kan få konkurrere med kinoens konstante tilstedeværelse. Det er alltid et program og alltid en film verdt å se enten det er ferie eller ukedag.

Vi er heldige med å ha et fantastisk oppsett her i byen. For det første er lokale trivelige og varme. Det er en god atmosfære i tre- og murbygg av stor historisk betydning for mossinger. Så det tekniske. Store saler med suveren lyd- og bildekvalitet. Vi er heldige som har et punkt verdt å besøke og med siste av teknologi.

Utkonkurrerer hjemmeanlegget

Selv om streaming-tilbudet øker, flatskjermer utvider og lydanlegget dundrer bedre enn noen gang i historien, så kan ingenting konkurrere med opplevelsen i en kinosal.

Forventningene, mørket, snakkisen før filmen, og han i salen som alltid ler eller skvetter på feil sted i filmen.

Ja det koster en del for kinobilletter. Men sammenligner man pris med andre arrangementer, så er det ikke så halsbrekkende "gærnt" allikevel.

Det er allikevel en slags folkelig stemning over det hele. Mens operasaler og kunstgallerier samler folk med høye neser og fine kjoler, så er liksom kinoen stedet for folk flest.

Jeg håper at folk bruker kinoen vår for det den er verdt. Sammenlignet med bystørrelse, så har vi et tilbud som er bedre enn forventet. Dette må vi ta vare på. 

Kris Leslie Munthe

Filmanmelder for DetSkjeriMoss og Byavisa

Moss

Følg på: www.krismunthe.wordpress.com

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags