Om lekser: Hvorfor ikke bare en ekstra time?

Lekser: –Jeg vet m mange barn som ikke får gjort lekser, skriver Håkon fra Kirkebygden skole. foto: scanpix

Lekser: –Jeg vet m mange barn som ikke får gjort lekser, skriver Håkon fra Kirkebygden skole. foto: scanpix

Av
DEL

MeningerDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.Hvorfor kan vi ikke bare ha en ekstra time på skolen og ikke lekser. Jeg vet om mange barn som ikke får gjort lekser, det kan være vanskelig å gjøre lekser helt alene hvis du ikke har noen som kan hjelpe deg hvis du trenger det. Hvorfor kan ikke de voksne bare høre på oss.

Det er mange barn som gå på sport og bare er med vennene sine på fritiden. Det er bare EN ting som kan hindre det … lekser. Jeg har personlig opplevd det selv, at jeg for eksempel må droppe lekser fordi jeg har en avtale med gutta. Eller at jeg må droppe gutta fordi jeg har mye lekser. Det samme er det med sport, man må droppe sport som er bra for deg fordi man må sitte jeg å gjøre lekser. Mye bedre å ha en ekstra time så slipper man det problemet.

Hjelp

Det er mange som ikke får hjelp med leksene fordi foreldre ikke er hjemme. Tenk deg du kommer hjem og har en oppgave til skolen, men så får du ikke gjort det fordi det er for vanskelig. Da er det lurt med foreldre som kan hjelpe deg, men det får du ikke fordi de er på jobb. da er det er en kjipt og komme dagen etter å ha unnskyldning om at man ikke fikk hjelp fordi foreldrene ikke var hjemme. Og når det først komhjem så skal du spise og for eksempel fra på trening.

Bedre uten

Jeg konkludere med at det beste er uten lekser og en ekstra, men kan skjønne hvorfor voksne sier noe annet, men det beste for barna er nok dette. Da slipper man diskusjoner, ikke kunne være med venner, ikke kunne dra på trening og å droppe en dårlig unnskyldning til hvorfor man ikke har gjort lekser, fordi foreldrene ikke var hjemme.


Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags