– Barn skal gå på skole der de bor

Av
DEL

DEBATTI neste møte i fellesnemnda for nye Moss kommune skal det avgjøres om det skal være fritt skolevalg, eller om barna skal gå på skole i nærmiljøet sitt.

SV kommer til å stemme for at barna skal gå på skole der de bor.

Vi skal ha levende bomiljøer rundt barna, en god nærskole er en av grunnpilarene i et bomiljø. Skolen skal være et rom der barn, uansett hudfarge, religion eller sosial status ferdes på dagtid. Skolen skal være fylt med læring, vennskap, lek, fysisk utfoldelse. SV vil også ha enkel skolemat og lekser på skolen i nye Moss. Etter skoletid er skolen et naturlig treffpunkt der barn møtes for å leke, drive med idrett eller holde på med musikk.

Foreldre i nærmiljøet rundt barna treffes og på skolene. Dugnader, møter og familiearrangementer er viktige treffpunkter der foreldre har mulighet til å bli kjent i sitt lokalmiljø og gjennom dette har de mulighet til å ta en større del av deres barns oppvekstmiljø.

SV ønsker heller ikke A og B skoler der noen barn ikke får plass på sin nærmeste skole. Vi vil verne om de små lokalskolene som Vang og Larkollen.

Dersom det finnes gode grunner, pedagogiske eller sosiale til at et barn skal flyttes fra sin nærskole, skal det være åpent for dette.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags