Hva skal Fremskrittspartiet kutte?

Av
Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

LeserbrevRygge Frps Niklas Eriksen går igjen høyt ut, som Frp gjerne gjør, og lover nå at Frp skal avvikle eiendomsskatten, riktig nok over tid, i Nye Moss kommune. For dem som husker godt, ble det sagt noe liknende om bompenger før Frp kom i regjering også, men nok om det.

Dette er ikke et nytt utspill fra Frp. I hvert eneste budsjettforslag i Rygge har de foreslått å kutte eller fjerne eiendomsskatten, og jeg har stilt det samme spørsmålet: Hvor skal Frp kutte for å få til dette?

Skal dere kutte i skolebudsjettet? Skal dere gir mindre penger til sykehjem og hjemmetjenester? Eller skal dere kutte i overføringene til barnehagene?

Det siste er kanskje det mest interessante. For regjeringa, som er Frp er en del av, har innført en bemanningsnorm i barnehagene. Det er i seg sjøl et godt tiltak. Problemet er at reformen ikke er fullfinansiert fra statens side, og dermed koster den Rygge kommune flere millioner kroner.

Regjeringa fullfinansierer ikke nye tiltak og reformer. Realiteten er at kommunene blir pålagt nye oppgaver fra staten uten at pengene følger med. Det betyr at den såkalte økninga i overføringer til kommunene ikke er verdt noe som helst.

Derfor prøver jeg meg igjen. Med samme spørsmål som er stilt til Rygge Frp gjentatte ganger i kommunestyret i Rygge. Hva skal dere kutte for å finansiere kutt i eiendomsskatten?

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags