Noen lærer aldri...

Pål Enghaug, ansvarlig redaktør og daglig leder i Moss Avis.

Pål Enghaug, ansvarlig redaktør og daglig leder i Moss Avis. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

MeningerSå har det skjedd igjen. Et par unge dommere er skjelt ut etter noter av foreldre som ikke likte dømmingen som de mente gikk i disfavør av egne barn. Hendelsen involverte ikke lag fra mossedistriktet, men to lag fra Indre Østfold. Denne gangen dreide det seg om en håndballkamp mellom Degernes og Trøgstad for gutter på 13 år! De to dommerne var 18 og 17 år gamle. Utskjellingen og skjellsordene hadde vært så grove at de to unge dommerne vurderte å stoppe kampen. Nå skal det sies at det er ikke lett det heller når du er ung, og føler at du er omringet av voksne trenere og foreldre som sender kaskader av ukvemsord mot deg.

Et eldre dommerpar som kom til hallen prøvde å stoppe kommentarene og sjikanen som haglet mot det unge dommerparet fra tribunen. Det roet seg litt ifølge rapportene, men etter kampen kom en pappa iført full Degernes-antrekk og truet den ene av dommerne som prøvde å roe gemyttene. Truslene er politianmeldt.

Det er stygt, uholdbart og langt over streken. Vi får ingen til dømme dersom denne typen oppførsel ikke tas tak i. Vi ødelegger idretten for ungene våre. Vi kan lese om det hver eneste sesong innen de fleste lagidretter. Det er ikke til å forstå. Som tilskuere og trenere må vi da greie å moderere hverandre om sidemannen er helt uten et indre kompass?

Engasjement er positivt, men engasjement uten filter og en porsjon holdninger er skadelig for idretten, utøverne og klubbene. Klubbene bør korrigere dårlig oppførsel hos spillere, trenere, foreldre og tillitsvalgte. Idrett bør gi gode opplevelser for alle som er til stede. Vi snakker tross alt stadig om respekt og fair play.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags