Debatt-kultur på ville veier

Av
DEL

MeningerI MA 24. januar d.å. har Ole Martin Johansen, Moss Frp, et leserinnlegg om fritt skolevalg. Jeg er ikke så opptatt av hva han mener i denne omgang. Det er måten han uttrykker seg på som opptar meg.

Johansen påstår at posisjonen i Moss står for et tvangsregime og andre som mener noe annet enn hans parti er maktsyke politikere. Johansen legger seg her på en debattkultur som føyer seg inn i rekken av lignende eksempler fra Frp. Tidligere finansminister Siv Jensen utmerket seg med «at vi skal knuse de jævla sosialistene» på et Frp møte. Riktignok ba hun om unnskyldning dagen etter, men uansett er slike uttalelser med å skape forakt for politiske motstandere. Jeg har dessverre nok av andre lignende uttalelser fra Frp politikere. Den mest aktuelle er stortingsrepresentant Helgheim som omtaler IS kvinnen med to barn som er hjemvendt fra Al Hol leiren som terrorist. Hva vi enn mener og tror om hennes handlemåte, hun er ikke dømt som terrorist. Framtiden vil gi oss svar på dette.

Språk er makt. Vi er alle ansvarlige for debattkulturen, noen mer enn andre. Våre politikere har et særlig ansvar.

Moss er 300 år nå i 2020 og har kommet godt i gang feiring av seg selv. Vi har utmerket oss nasjonalt. Optimismen synes å være stigende. Det bygges mye og byen er under stor forandring. Sterke meningsbrytninger er da naturlig. Likevel, en god debattkultur er viktig Her synes jeg Ole Martin Johansen har en vei å gå. Han, som oss andre, bør tenke gjennom hvordan han kan ha et språkbruk som samler og inkluderer, og ikke det motsatte.


Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags