Sykelønnsordningen- tør vi ta debatten?

Oppfordring: – Vær dårlig når du er syk.

Oppfordring: – Vær dårlig når du er syk.

Av
DEL

LeserbrevMed jevne mellom dukker debatten om sykelønnsordningen opp. Spørsmålet er om vi fortsatt skal ha full lønn under sykdom eller om vi skal innføre karensdager eller andre begrensinger.

Sykefraværet i Norge er høyt, sammenlignet med land det er naturlig å sammenligne oss med.

Det er få som våger å ta debatten om misbruk av sykelønnsordningen.

Vi skal være glad for at vi har gode ordninger for de som er syke. Vi må derimot sette en stopper for de som misbruker ordningen. Jeg har jobbet med bemanning i mange år, og min erfaring er at jukset er utbredt. Dagens sykelønnsordning gir få muligheter for å iverksette konsekvenser ovenfor juksemakerne.

Dessverre får de også god hjelp av fremtredende personer i samfunnet.

Vi ser at en stortingspolitiker bli sykemeldt etter en krangel med sin partileder.

Vi ser en annen stortingspolitiker bli sykemeldt etter å ha blitt tatt i fusk med reiseregninger.

Flere stortingspolitikere har blitt sykemeldt etter varsling om seksuell trakassering.

Etter 46 år i arbeidslivet har jeg mange ganger opplevd at folk har blitt sykemeldt på grunn av uenigheter på jobben. Jeg mener det er forskjell på å være syk og å være forbannet eller lei seg.

I mitt arbeid som bemanningskonsulent opplever jeg at folk melder seg syke fordi de ikke fikk innvilget permisjon. Sykemeldte lar seg avbilde i Moss Avis' spalte «se hvem som var på byen i helgen». Vi har sett ansatte dele video på sosiale medier fra nattlige McDonalds-besøk, mens de ringer og melder seg syke neste morgen. Vi har opplevd en sykmeldt medarbeider annonsere pirattaxivirksomhet på Facebook. Eksemplene er mange, og vi opplever ikke sjelden at sykefraværet starter tidlig i arbeidsforholdet.

Hos oss ansetter vi medarbeidere i alle aldre. Vi ser et spesielt høyt sykefravær hos de unge. Årsakene de oppgir for fraværet, kan være at de har sovet dårlig, ikke føler seg helt i form, - at de skal være med familiemedlemmer til legen eller at noen i familien er syk.

Dette er forhold vi ikke kan akseptere, og dessverre får mange god hjelp. Vi mottar tilbakedaterte sykemeldinger fra leger som kanskje ønsker å være grei? Hver måned bestrider vi sykemeldinger vi mener har blitt gitt på sviktende grunnlag. Vi støtter oss til Folketrygdloven som ikke er til å misforstå; sosiale eller økonomiske forhold kvalifiserer ikke til sykepenger. Sykefraværet må også gjelde egen funksjonsnedsettelse. Alternativt kan det søkes permisjon uten lønn.

Det er et økende samfunnsproblem at stadig flere tar våre velferdsgoder for gitt. Fortsetter denne utviklingen, kan velferdssamfunnet være truet. Det er et spleiselag, og må alle bidra.

Vi må bevare velferdssamfunnet og de prinsipper det er bygget på. Skal vi klare det, må juksemakerne stoppes. Etter min mening finnes det løsninger. Dette innebærer at vi må forholde oss til virkeligheten og ikke gjøre som strutsen; stikke hodet i sanden.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags