Gå til sidens hovedinnhold

Sykkelveier til 140 mill.? De politiske korrekte keisernes nye klær

Artikkelen er over 3 år gammel

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Har sett i Moss Avis at det foreslåes fra Statens  vegvesen å bruke 140 millioner til sykkelveier i Moss. Er det noen her som har gått helt av skaftet?

Dette er selvsagt et forslag for å være politisk korrekt i tiden. Det skjønner vi. Men før vi kommer med planer som dette og tenker på investeringer som her, må det foretas en vurdering som er mer enn politisk korrekt. Trafikktelling på de sykkelveiene som til nå finnes er i alle fall en begynnelse.

Ta for eksempel Fjordveien. Her kan det med fordel startes telling fra nå.  Kan ikke se at det har vært  telling på noen av de sykkelveiene som til nå finnes her omkring. Bilveier stenges uten forutgående økonomiske konsekvenser for de næringsdrivende som finnes  i området. Det har vi sett. Kost-nytte-verdien inngår ikke spesielt mye som tema i denne diskusjonen, men må være et minimumskrav.

Sett i forhold til at  det er våre, altså alle skattebetalernes, penger vi snakker om,  må den samlede kalkylen på plass som viser et behov, være et minimumskrav. Det virker ikke alltid som politikerne vet eller tenker på hva som skaper landets velferd og hvor den kommer fra. Om vi tillater oss å minne om at det er byens og landets næringsliv som står for den velferden vi har her?  Det tillater vi oss, syntes jeg. Hvor mye parkeringsplass får vi ved jernbanestasjonen, for de pengene.

Eg berre spyr eg.

Jan Erik Edwardsen

 

Kommentarer til denne saken