Ta en for laget!

Frederikke Stensrød Gruppeleder Råde Høyre

Frederikke Stensrød Gruppeleder Råde Høyre Foto:

Av
DEL

Leserbrev Jeg har heldigvis ikke vært ofte på sykehus, men jeg har opplevd at legen har spurt meg om deres studenter kan delta i undersøkelsen.

Det er vel ingen steder man føler seg så sårbar som på et sykehus, men jeg kommer raskt frem til at:

Ja, selvfølgelig, man tar da en for laget.

Det er viktig at noen sier ja, slik at vi sikrer at unge mennesker tilegner seg nok kunnskap til å utføre jobbene sine på en sikker og god måte i fremtiden.

Det har nylig vært skolestart, og hvert år så mangler det lærlingplasser. 2020, året som var så spesielt, er ikke et unntak.

En del av disse ungdommene som ikke får lærlingeplass velger et påbyggsår, men det er dessverre altfor mange som står helt uten tilbud.

På skolene maner man ungdom til å velge yrkesfag. Bedriftene melder om at det allerede er mangel på arbeidskraft i visse yrker. Blikkenslager bare for å nevne ett.

Veldig mange bedrifter er flinke til å ta inn lærlinger og det er bra, men det er også mange som kvier seg. Noen har ikke så gode erfaringer og sier bare: Nei, det har vi prøvd, det funket ikke i det hele tatt.

Flere av ungdommene jeg har snakket med i det siste, sier de får beskjed om at bedriften ikke tar inn noen nå, grunnet covid-19.

Det er en veldig spesiell situasjon vi er i, og mange bedrifter er usikre og sliter med å få det til å gå rundt. Likevel er vi som nasjon nødt til å tenke langsiktig. Vi har ikke råd til å miste et helt årskull med yrkesfaglige grunnutdannelse. Vi må fortsette dugnaden vi satte i gang, når alt dette traff oss.

Til dere som har faste rutiner på å ta inn lærlinger, veldig bra!

Til dere som kvier dere, prøv da vel. Dere må nok endre noen av rutinene deres, men det kan også gi dere ny innsikt og nye ideer.

Til dere som har prøvd før, prøv igjen. Ikke alle andre ansettelser går på skinner heller. Nå kan dere ta med deres tidligere erfaringer og gjøre det bedre.

Gi ungdommen en sjanse. Ta en for laget!

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken