Gå til sidens hovedinnhold

En glede å glede andre

Artikkelen er over 3 år gammel

Mårn du Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Sist helg hadde jeg den store gleden å være tilbake på Tjukkasgjengens landstreff i Sarpsborg. Langt over hundre tjukkaser hadde samlet seg for å bli motivert og inspirert av blant annet trenerlegenden Johan Kaggestad og håndball- og Norway cup-guru Frode Kyvåg.

Men det var nok ikke de rutinerte foredragsholderne som har brent seg inn i minnet fra den helgen. Tjukkasgjengen er til for alle og skal være inkluderende i alle sammenhenger. Helgen ble et klart bevis for det.

Et av de største øyeblikkene bød noen andre gladlakser på. På hotellet var det også treff for folk med Williams syndrom. Alt fra små barn opp til godt voksen ungdom sammen med ledsagere og foreldre. I innsjekken fredag kom en liten pjokk bort til meg og spurte høflig om han ikke kunne få litt godteri fra bordet vårt.

Da ble gode råd dyre. Kunne vi i det hele tatt gi gutten godteri? Morens nikk ble redningen. Takken hans gikk ikke like bra, men vi var sjarmert i senk fra første stund.

Lørdag morgen treffer jeg lille Johan og hans mor igjen. Denne gangen var det moren som var frempå. Hun kom mot meg med et strålende blikk, og delte ut en god klem. Hun takket så mye for at Tjukkasgjengen hadde inkludert barna og latt de være med å svinge seg etter Lars Arild Fjeldbergs musikk på fredag. Det samme gjentok hun søndag da de unge hadde gått tilgang til gallasalen på lørdag kveld.

Så til moralen ... Ta deg tid til å si hei, spør gjerne hvordan det går og gi et godt smil til alt og alle. Det kommer du utrolig langt på enten om du er Tjukkas eller ikke.

Kommentarer til denne saken