Nå må ordføreren stå opp for innbyggerne

Stasjon: – ... at Kambo ikke bare er tenkt som et knutepunkt med stor utbygging i fremtiden. Det er allerede et lokalt senter, med 500 nybygde boliger, butikk og barnehage, for ikke snakke om et viktig friluftsområde med Nordre Bydels eneste badestrand, skriver Kasy B. Galgalo. foto: espen vinje

Stasjon: – ... at Kambo ikke bare er tenkt som et knutepunkt med stor utbygging i fremtiden. Det er allerede et lokalt senter, med 500 nybygde boliger, butikk og barnehage, for ikke snakke om et viktig friluftsområde med Nordre Bydels eneste badestrand, skriver Kasy B. Galgalo. foto: espen vinje

Av
Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

LESERBREV Det var en rar opplevelse å være til stede på kommunens åpne møte på Nøkkeland denne uken. På den ene siden ble vi presentert for flotte planer om hvordan Nordre Bydel skal bli skapende, varmere, grønnere; med knutepunktutbygging på Kambo, 1000 nye boliger, handelssenterutbygging rundt Kiwibutikken og ny flott tursti langs Kambobekken. På den andre siden holdt kommunen muligheten åpen for at Bane Nor kan plassere et toghensettingsannlegg à la Alnabru midt i området som vil sette en strek over alle planene. 

Det er kanskje ikke alle mossinger er like godt kjent på Kambo. Det er derfor viktig å få frem at Kambo ikke bare er tenkt som et knutepunkt med stor utbygging i fremtiden. Det er allerede et lokalt senter, med 500 nybygde boliger, butikk og barnehage, for ikke snakke om et viktig friluftsområde med Nordre Bydels eneste badestrand. Det sier seg selv at et enormt toghensettingsanlegg ikke hører hjemme i et slikt boligstrøk. 

Jeg merker meg at Rygges ordfører går hardt ut mot toghensettingsanlegg på Halmstad. Det er viktig. Dessverre kan jeg ikke se at Hanne Tollerud kommer på banen på tilsvarende måte mot å få et hensettingsanlegg på Kambo. Her må ordføreren vår stå opp for innbyggerne sine og si klart i fra om at du tar kampen for oss. 

Det er viktig å være klar over at det er Moss kommune, ved kommunestyret, som har vedtaksmyndighet i denne saken. Bane Nor kan ikke legge et hensettingsanlegg til Kambo, uten at Moss kommune vedtar reguleringsplanene for dette. Men all erfaring viser at hvis Bane Nor får bruke tid på å utrede en løsning uten motbør og innsigelser, kjører de seg så fast i ett spor at det går prestisje i saken, og politikerne til slutt ikke har noe reelt valg når saken til slutt endelig havner i kommunestyret. Det er derfor viktig at kommuneledelsen marker motstand tidlig i utredningsprosessen. 

På meg kan det nesten virke som ordførerens mål er at kommunen skal få en god dialog med Barne Nor for å være med på å utforme planene for toghensettingsanlegget, heller enn å stoppe det fullstendig. Jeg håper dere vil bevise at jeg tar feil. 

Neste uke skal kommuneledelsen ha et møte med Bane Nor om denne saken. Da forventer jeg at ordføreren gir et klart og tydelig budskap om at et toghensettingsanlegg på Kambo er fullstendig uaktuelt.

LES OGSÅ:

Mosseordføreren slakter planene om togparkering mellom Moss og Vestby 

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken