Om togparkering i Rygge: – Jeg er selvsagt ikke mindre imot dette når Bane NOR ønsker å trekke seg en kilometer sørover!

Aktuelt: Rygge er i søkelyset for en fremtidig togparkering.

Aktuelt: Rygge er i søkelyset for en fremtidig togparkering.

Av
Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

DEBATT I Moss Avis 6. februar kommer det fram at Bane NOR nå ser på muligheten for å flytte tomta for togparkeringen ca. en snau km sør for Halmstad. Ordføreren i Rygge kommune forteller at Rygge kommune har fått en orientering om denne flyttingen av en mulig togparkering i Rygge.

Ordføreren sier også at hun ser på det som mer positivt og at Bane NOR har lyttet til protestene i forhold til Halmstad stasjon og flyttet fokus lenger sør og at dette er, sitat: «Mer spiselig.» Selv om jeg ikke direkte hadde blitt berørt av togparkering på Halmstad så var og er jeg imot det. Og jeg er selvsagt ikke mindre imot dette når Bane NOR ønsker å trekke seg en km sørover!

Hele området langs jernbanen fra én til to km nord og sør for Halmstad er et av de mest brukte friluftsområdene vi har i nærområdet til Halmstad. Jeg viser til «Lov om folkehelsearbeid (folkehelseloven)»: Kapittel 2. Kommunens ansvar, bl.a.: Kommunen skal fremme befolkningens helse, trivsel, gode sosiale og miljømessige forhold. Lov om friluftslivet (friluftsloven) «Formålet med denne loven er å verne friluftslivets naturgrunnlag og sikre allmennhetens rett til ferdsel, opphold m.v. i naturen, slik at muligheten til å utøve friluftsliv som en helsefremmende, trivselsskapende og miljøvennlig fritidsaktivitet bevares og fremmes.»

Friluftsliv er ikke bare toppturer, gå Besseggen eller på skitur i Mossemarka. Friluftsliv er vel så mye aktivitet i nærområdet. Og dette nærområdet som det her er snakk om, og som mange bruker langs jernbanen, vil slik jeg ser det bli ødelagt.

Når ordføreren sier at det er mer spiselig at anlegget flyttes én km sørover, og samtidig sier at vi er likevel imot det vil jeg, og mange med meg gjerne vite: Vil ordføreren jobbe like hardt for at det ikke kommer en hensettingsplass på det «spiselige området» som utenfor hennes «stuevindu»?

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken