Gå til sidens hovedinnhold

Den ulovlige ulvejakten

Artikkelen er over 3 år gammel

Rovdyr-debatten Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Like før jul vedtok avgåtte klima og miljøminister Vidar Helgesen at 42 ulv skulle skytes

Daværende tall fra «Rovdata» opplyste at Norge hadde en bestand av 56 hel- norske ulv .

En fredet art skulle så godt som utryddes.

Julehelg og hviledager var over, jakten på dødsdømt ulv kunne sette i gang.

Noen mil nord-øst for Oslo, i de tykkeste skoger i Hedmark var over 100 mann på plass med sine geværer. En jobb skulle utføres,velsignet av den Norske regjering.Foreløpig skulle 16 ulv bøte med livet.

En anmeldelse MOT jakten ligger og vaker; …best å få avlivet dyrene så fort som mulig. Frem med traktorer, snøskutere, helikopter. Ulv tør ikke passere stengsler; flaggliner ble spent opp på kryss og tvers gjennom den tette skogen.

To inntakte ulvefamilier skulle utslettes. Dyrene var sjanseløse der forfølgelsene var massive. Jegere til fots, på snøskutere, helikopter sirklende over jaktmarkene var dyrene fanget…uten mulighet for å komme seg vekk, uten mulighet for selv å jakte og skaffe mat til seg og valper.

Etter to uker var det over. Da hadde flere ulv blitt skadeskutt og led i timer før de ble funnet og avlivet. Valper var blitt foreldreløse, så gravd frem og skutt. To velfungerende ulveflokker var hensynsløst henrettet.. De drepte for å leve, slik vi gjør.De tok en liten prosent av en forvokst elgbestand. Det skulle de ikke gjøre

Et skrekkens scenario var over…for denne gang.

Et dyrefiendtlig Senterparti, marginale grupper av illsinte sauebønder, jeger folket og brautende, mektige skogeiere maser til kamp og vil ha mer ulveblod

To ulveflokker hadde IKKE tatt sau, var IKKE til påfallende sjenanse, ..men ulv ødelegger for livskvaliteten til 0,5 prosent av de jegere som ønsker å jakte med løs hund. …ulven liker ikke hunder!

Dette er Norge. Med en grunnlov som sier i paragraf 112 at Norge forplikter å ta vare på naturmangfoldet i balanse for kommende slekter.

Vi har naturmangfolds loven ,vi har undertegnet forpliktende internasjonale avtaler i Bern konvensjonen om å ta vare på levedyktige bestander av store rovdyr, også ulv. Det vedtatte bestand om tre ynglende ulvefamilier er alt for få til å overleve. Allikevel står SP sammen med mektige skogeiere og forlanger av vår regjering å bryte lover og bindende forpliktelser og skyte flere ulv..Pussig at fritids syssel som å jakte med løs hund er viktigere enn en felles natur i balanse.

Lørdag 20nde januar arrangerte NOAH en markering for å protestere MOT ulvejakten, og FOR bevaring av ulvens rett til å få leve i fred i vårt land. 3000 mennesker møtte opp foran Stortinget i kulde og blåst…i seks andre byer var vel 1000 samlet for å vise vårt sinne og fortvilelse over denne pågående forfølgelsen, og et stort JA til ulv ! Noen av våre fremste fagfolk innen juss ,kriminologi, zoologi og biologi holdt appeller med avslørende opplysninger om et vannstyre fra våre regjerende politikere i forvaltning av store rovdyr. I 17 byer fra hele verden var det markering MOT våre drap av ulv. Turister uttaler at vi besøker ikke et land som skyter sine truede ville rovdyr.

Motsatt oss bygger land i Europa opp sine rovdyrbestander. Tyskland har pr, i dag 60 ulvefamilier,lille Danmark gjør plass til 100 ulv. Romania har ca. 2500 ulv og 5000 bjørner. Norge, verdens rikeste land, tynt befolket, har ikke overskudd til å ta vare på ca 60 ulv… tillater å skyte bjørn idet den halvblind tumler ut fra vinterdvalen, graver ut jervevalper fra hi og drepes

Norge..som lar skogeiere og en svulmende sauenæring få avgjøre hvordan vår felles natur og dyreliv skal se ut. Politikere neier, og gir blaffen i alle oss som teller over 60 prosent som VIL ha levedyktig bestander av ulv i vår felles natur, som gir blaffen i hva nesten samtlige av våre fagfolk innen biologi zoologi og etikk tilråder at vi trenger ca. 15 familiegrupper av ulv, som gir blaffen i lover og nedfelte forpliktende avtaler….og som gir klarsignal om å henrette forsvarsløse dyr på en måte som enda ikke tåler dagens lys.

Ulven ble fredet i 1973 (på papiret), den er rødlistet og en truet art i Norge. Vi er mange tusen som forlanger at norsk lov og forpliktende avtaler om vårt ville dyreliv blir fulgt! Vi forlanger at våre store rovdyr trenger vern, ikke drap!

Om vi er triste og lei oss? ,om vi er sinte? om vi skammer oss?….GJETT!!

…men vi gir oss ikke! BASTA!

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 06:30.