Vil ha superskoler innen realfag

Regner: – For vi trenger ikke bare verdensmestre i idrett, vi trenger også verdensmestre i realfag, skriver Frp's Åshild Bruun- Gundersen.

Regner: – For vi trenger ikke bare verdensmestre i idrett, vi trenger også verdensmestre i realfag, skriver Frp's Åshild Bruun- Gundersen.

Av
DEL

UTDANNINGRealfagene har vært en av bærebjelkene i oppbyggingen av norsk økonomi og velstand. De har lagt grunnlag for verftsindustrien og handelsflåten, prosessindustrien, havbruksnæringen, finansnæringen og IKT-sektoren. Og realfag vil også være viktig for Norge i årene som kommer.

Fremskrittspartiet vil derfor satse på elever som er gode i realfag.

I flere tiår har det eksistert toppidrettsgymnas for elever som har utmerket seg i idrett. Men elever som mestrer realfag derimot har aldri hatt et eget gymnas. For mens det finnes et toppidrettsgymnas i nesten hvert fylke, så finnes det ikke i dag en eneste «superskole» for elever som er sterke i realfag.

Dette vil Fremskrittspartiet gjøre noe med. For vi trenger ikke bare verdensmestre i idrett, vi trenger også verdensmestre i realfag.

Vår fremtidige velstand avhenger av at vi får til en kraftfull satsing på realfagene. Vi må tørre å tenke nytt. Fremskrittspartiet mener derfor man bør opprette realfagskoler i alle landets fylker. Vi kan kun utvikle talenter, dersom vi er villig til å satse på dem. Her vil «superskoler» innen realfag være ert godt virkemiddel.

Satsingen på egne idrettsgymnas, videregående skoler med nasjonale opptak for de fremste idrettsutøverne innen sin idrett, har gitt Norge stor suksess innen idrett. Vi er flinke til å dyrke eliten innen idrett. Nå må vi også dyrke eliten innen realfag.

Vi i Fremskrittspartiet er glade for at Norges Realfagsgymnas (NRG) starter sin første realfagsskole høsten 2018. Vi håper at dette blir vellykket, og at vi kan få slike skoler over hele landet.

Frp vil gjøre det vi kan for å få fart på etableringen av «eliteskoler» i realfag, slik at elever med store talenter kan blomstre, bli utfordret, og bidra med høykompetanse til næringsliv og akademia i årene fremover.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags