- Vi bekymrer oss veldig for denne type privatisering i Ville Vakre Våler

Av
DEL

LESERBREVMoss Avis skriver 8. april om gjenåpningen av Kasper Transittmottak i Våler, og en gjenganger i både overskriften og teksten er begrepet «krystallklar». Krystallklare på at en seriøs driftsoperatør skal på banen for å tilrettelegge for alle parter involverte; både brukere, ansatte, naboer og ikke minst kommunen, er det ingen tvil om at vi alle ønsker å være.

Vi i Rødt Våler i Østfold er absolutt for UDI sine krav om å ta imot flyktningene ved mottaket, men ser at det er et stort fravær av engasjement fra kommunens side i form av å selv å legge inn et anbud til UDI for driften av dette mottaket. For hvem er vel bedre skikket til å drive et mottak av denne typen enn kommunen selv?

Om et privat aksjeselskap som Hero ser en profitt i å drive transittmottaket, hadde dette vært gode midler spart innad i kommunen, det ville gitt gode og trygge arbeidsmuligheter for oss som bor her, og ikke ikke minst sikre den informasjonsflyten ordfører Kaabel selv ytrer ønske om i Moss Avis. Ved å drifte dette kommunalt, vil det automatisk være direkte innsyn, og større åpenhet mellom kommunen, de ansatte ved mottaket og brukerne som sårt trenger trygge rammer, helt uten mellomledd.

Vi i Rødt ønsker på ingen måte at private velferdsprofitører skal tjene seg rike på bekostning av skattebetalerne eller mennesker i nød slik Hero Norge AS og andre gjør per i dag, verken innen asyl-og transittmottak, eldreomsorg, barnevern eller barnehagedrift. Vi bekymrer oss veldig for denne type privatisering i Ville Vakre Våler.

Vi har stor tro på at det finnes ressurssterke fagfolk innen feltet i Våler og omegn som har gode forutsetninger for å lykkes i å drifte Kasper Transittmottak kommunalt, både innen helsepersonell og andre roller som kreves, og vi oppfordrer derfor kommunen til å legge inn et anbud til å ta over drift av mottaket for å drive en trygg og sikker velferdspolitikk her i Våler.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags