En appell til dere under 30

En viktig apell fra oss i MDG til dere under 30 år, og spesielt til dere som stemmer for første gang. Finn veien til nærmeste valglokale, skriver Kenneth Busch, MdG

En viktig apell fra oss i MDG til dere under 30 år, og spesielt til dere som stemmer for første gang. Finn veien til nærmeste valglokale, skriver Kenneth Busch, MdG Foto:

Av
DEL

LeserbrevMiljøpartiet de grønne er et parti for dere unge spesielt. Dette har vi sett etter flere klimaaksjoner blant skoleungdommer, og det bekreftes med det rekordhøye skolevalgsresultatet 4. september her i Moss. I Oslo ser man en tydeligere sammenheng mellom hva de voksne og hva ungdommen stemmer på enn hva som er realiteten i Moss. På den siste målingen som ble gjort av Infact på oppdrag fra Moss Avis, får MDG 4,8 prosent av stemmene, mot henholdsvis 16,1 prosent og 10,7 prosent på Kirkeparken og Malakoff. Om dette blir det endelige resultatet på mandag vites ikke, men skulle det bli det og om det skulle reflektere en lav valgdeltakelse blant de unge er dette veldig synd.

Undersøkelser gjort av SSB viser at det har vært en utfordring med at en betydelig andel blant de under 30 år ikke går til valgurnene. Dårlig valgdeltakelse er en stor svakhet for et velfungerende lokaldemokrati. Det er ikke en rett som er forbeholdt de som har sterke meninger om hvordan samfunnet vårt er eller burde være, de med høy sosial status eller de som er godt integrert i samfunnet. Derimot viser det seg at det er nettopp denne gruppen som tidligere har avgitt sine stemmer i størst grad.

Så, en viktig apell fra oss i MDG til dere under 30 år, og spesielt til dere som stemmer for første gang. Finn veien til nærmeste valglokale, og bruk den viktigste demokratiske retten dere har til å påvirke oss politikere til å skape det samfunnet dere ønsker å vokse opp i, som tilrettelegger for gode møteplasser og integrering av ulike sosiale grupper. Det er dette samfunnet som baseres på gode verdier, og det er dette samfunnet som forener ulike mennesker som gir oss et mangfoldig Moss med mening. Fremtiden er deres!

Godt valg!

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags