En strand for alle

Sommer for fellesskapet

Sommer for fellesskapet Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

LeserbrevI dag har det vært en av disse dagene der solen skinner, isen smaker bedre enn ellers og andre gjøremål enn å nyte livet føles milevis unna. Et kjapt gløtt på sosiale medier viser meg at mange har det på samme vis. Bilder på bilder av mennesker som koser seg ved vannet og smiler får meg til å lure på hvordan jeg noensinne kan ønske meg noe annet sted i hele verden. For Moss er virkelig på sitt beste på slike dager. Vi har kyst som rekker fra Kambo til Larkollen, i tillegg til fantastiske Vansjø - og nesten overalt føler jeg meg velkommen. Dette er ganske unikt.

På slike dager blir jeg ekstra takknemlig over å bo i en kommune der strender, svaberg og tilgangen til sjøen tilhører oss alle sammen. Dette er noe vi i Moss Arbeiderparti er opptatt av å verne om, også gjennom praktisk politikk. På slike dager skal det ikke være forskjell på de som har mye og de som har lite og vi vil derfor ikke si ja til privatiserende tiltak langs kysten vår. Vi er opptatt av å bevare strandsonen og å så langt det lar seg gjøre hindre bygging i hundremeters-beltet. Om det bygges i strandsonen må dette være tiltak som er til fellesskapets beste og det skal ikke være tvil om at områder nære vannet er åpne for deg og meg. Naturen tilhører alle.

En rask tur oppover i fjorden viser at fri tilgang til sjøen ikke er en selvfølge. Det betyr noe hvem som styrer i en kommune.


Er du også opptatt av at bølgeskvulp og sand mellom tærne tilhører alle? Stem på Arbeiderpartiet ved valget i høst!

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags