Verdier under press

Solidaritet: – Denne regjeringa har avvist å møte Dalai Lama og å støtte frigiving av den kinesiske menneske-rettighetsaktivitsten Liu Xiabo, skriver Leif Christensen.

Solidaritet: – Denne regjeringa har avvist å møte Dalai Lama og å støtte frigiving av den kinesiske menneske-rettighetsaktivitsten Liu Xiabo, skriver Leif Christensen.

Av
Artikkelen er over 3 år gammel

Debattinnlegg signert Leif Christensen, leder i Østfold SV.

DEL

Leserbrev Debatten om norske verdier pågår for full styrke. Norske verdier er under press, sier de. De, det er som regel folk fra Frp eller Høyre, noen ganger Sp også. Har de rett?

Ja, de har det. Norske verdier er under press. Norske verdier blir trua. De blir trua av Høyre- og Frp-regjeringa, og samarbeidspartiene Krf og V.

For hva er norske verdier?

Norske verdier er å stå opp for dem som har minst. Under denne regjeringa øker forskjellene i Norge, vi er snart oppe i 100.000 fattige barn. Samtidig gir regjeringa milliarder i skatteletter til dem som har mest fra før. Forskjellene øker. Det er vi ikke vant til i Norge, vi er vant til et samfunn med stor grad av likhet, det har vi for så vidt enda, men forskjellene øker.

Norske verdier er å gi ei trygg havn til dem som trenger det. Denne regjeringa gjør hva de kan for å holde folk på flukt fra krig og elendighet unna Norge. Denne regjeringa ønsker rett og slett ikke å gi ei trygg havn til dem som trenger det mest. Solidariteten som det norske samfunnet er bygd på er under angrep, fra regjeringa.

Norske verdier er en sterk fagbevegelse, som i samarbeid med arbeidsgivere og politikere har skapt et trygt arbeidsliv. Regjeringa, og støttepartiene, angriper fagbevegelsen og de fagorganiserte. Endringer i arbeidsmiljøloven, som gjør det enklere for arbeidsgiver å sjalte og valte med de ansatte, mens arbeidstakerne står igjen med lua i hånda, det er regjeringas politikk. Stikk i strid med de verdiene som har bygd det norske velferdssamfunnet.

Norske verdier er å stå opp for menneskerettighetene. Denne regjeringa har avvist å møte Dalai Lama og å støtte frigiving av den kinesiske menneskerettighetsaktivitsten Liu Xiabo. Xiabo døde i fangenskap, mens regjeringa logra for det totalitære kinesiske regimet. Milliarder foran mennesker er regjeringas politikk, det er ikke en norsk verdi. Norske verdier handler ikke om hvor vidt unger dusjer etter gymmen, eller om K’en i KRL, som Helleland (Høyre) og Borten Moe (Sp) virker å tro. Norske verdier handler om hvilket samfunn vi vil ha.

Jeg vil ha et samfunn der solidariteten fortsatt er den fremste norske verdien. Jeg vil ha et samfunn bygd på å hjelpe dem som har minst, ikke dem som har mest.

Jeg vil ha et samfunn bygd på menneskerettigheter, ikke på handelsoverskudd.

Dette samfunnet er ikke denne regjeringa i stand til å gi oss, for deres verdier handler om penger, smålighet og forskjeller.

Det er nok nå – vi trenger ny regjering, vi trenger ny politikk, vi trenger å ta kampen for et varmere samfunn.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken