Hurra, det er vår!

Eva Fretheim.

Eva Fretheim.

Av
Artikkelen er over 2 år gammel
DEL

Mårn' du Nå må man vel snart kunne si det. De tre magiske ordene: det er vår? Vi skriver tross alt 20. mars, og selv de av oss som digger vinter, kulde og snø, begynner kanskje å lengte litt etter det man vanligvis pleier å kalle vår? Selv om brøytekantene fortsatt er høyere enn de har vært på flere år, og gater og fortau er så speilblanke at når man er ute og går på høye hæler, kan man ikke karakteriseres som noe annet enn fryktløs.

Men det har skjedd noe. Når man som sagt er ute og går, avdekkes de på rekke og rad i veikanten: hundebæsjene. Store og små, noen pakket inn i pose, de fleste uten, alle like motbydelige. Ah, et sikkert vårtegn. For det er jo så greit om vinteren, å bare sparke litt snø over bæsjen. Og når den kommer fram igjen om våren, er det jo ingen som ser hvem som bare har gått videre med bikkja uten å plukke opp.

Et annet vårtegn: Snøen smelter, og det medfører store vanndammer ute i kjørebanen. Som enkelte bilister kjører rett oppi uten å dempe farten. Slik at vi på vår ferd, ikke bare må gå i sikksakk mellom hundebæsjene, med fare for liv og lemmer på glattisen, men i tillegg får en ekstra kalddusj av sølevann.

Og når vi kommer hjem. Gangen hjemme, hvordan ser den ut? Hver gang noen går ut og inn, blir gulvet på nytt fullt av sand og søle. Sukk.

Men spiller det noen rolle? Når det er sånn som det var i helga. Når man plutselig kan sitte ute i en solvegg og kjenne varmen, og bare ta imot sola og lyset. Og når kveldene plutselig er lyse, ikke mørke. Og vi kjenner at vi har overlevd ennå en vinter.

Hurra, det er vår!

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 08:00.