Nyttårshilsen til Venstre

Regjeringsforhandlinger på Jeløy Radio. Finansminister Siv Jensen (Frp), statsminister Erna Solberg (H) og Trine Skei Grande (V).

Regjeringsforhandlinger på Jeløy Radio. Finansminister Siv Jensen (Frp), statsminister Erna Solberg (H) og Trine Skei Grande (V). Foto:

Av
Artikkelen er over 3 år gammel

Anders Hundere hilser til Trine Skei Grande og Venstre.

DEL

Leserbrev Jeg sitter på flyet til Nord-Norge for å besøke familie. Sitter og tenker på det samfunnet Johan Sverdrup kjempa for da han starta partiet Venstre i 1884. Da stod Venstre på barrikadene for vanlige folk, gjerne fra bygdene. Nå er Venstre et parti kun for sentrum. Distriktene betyr ingenting for Venstre.

Men de husket resten av landet da de trengte penger til skattelette for de nye høgrevelgerne sine. Da fant de opp flyseteavgifta som mest belastet distrikta. Spenningen nå er om Venstre legger seteavgift på statsrådbilene de ønsker å flytte inn i. Lite trolig, siden disse beveger seg i sentrale strøk.

Da bussen nærmet seg Oslo skjedde et under. Drivstoffprisene var plutselig 3 kroner lavere. Venstres miljøiver gjelder da også mest distriktene der bilen er viktigst. Forurensningen er kanskje ikke like farlig i Oslo?

Over Troms prøver jeg å få øye på jernbanen Venstre skryter av. Jeg ser bare kvite vidder og store avstander. I utkantene må en nøye seg med Venstres seteavgift. Venstreledelsen trenger også noen lærervekttall etterutdanning om det vidstrakte landet de ønsker å styre.

I valgkampen var Venstre en garanti mot Frp i regjering. En kandidat sa også at en stemme for Venstre var en stemme mot Frp. Rikelig med Møllers tran. Nå tenker de å bli en garanti nettopp for Frp i regjering. Slik vingling ville kanskje kle Donald Trump, men neppe Venstre.

Venstre har slukt juleflesket i SV-fella. De vil bli juniorpartner i regjering. Håper julegaven var varmt yttertøy. Det blir kalde markeringer mot egen politikk. Idégrunnlag og sjel kan ikke byttes mot status og limousiner. Folk i Moss har også liten glede av besøket. Flyplassen Rygge har Venstre alt fått lagt ned.  

Anders Hundere

Lærer

Lærdal

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 06:30.