Politihøgskolen til Verket og avstand til jernbanestasjonen

Med tog: Tveiten mener en fremtidig politihøyskoleplassering og ditto jernbanestasjon kan bli utfordrende.

Med tog: Tveiten mener en fremtidig politihøyskoleplassering og ditto jernbanestasjon kan bli utfordrende.

Av
Artikkelen er over 2 år gammel

Leserbrev skrevet av Eirik Tveiten, Rødt

DEL

LeserbrevNAV vurderer i disse dager å leie anslagsvis 2000 – 5000 kvm kontorlokaler sentralt i Moss. Som et absolutt (?) krav har de lagt inn i annonsen en presisering: «NAV ønsker lokaler som er godt tilknyttet offentlig kommunikasjon, spesielt fremtidig plassering av ny jernbanestasjon for Moss.»

Hva betyr denne presiseringen? Og hvor absolutt er dette kravet?

Denne presiseringen var også med da Nasjonal Sikkerhetsmyndighet ønsket å etablere seg med nye kontorer i Moss, MEN siden gangavstanden fra Verket/Peterson-tomta til den nye Jernbanen var mer enn 10 minutter var det uaktuelt for dem å etablere seg på Verket.

Nå er ikke jeg spesielt opptatt av Høegh Eiendom eller om hvorvidt de klarer å tiltrekke seg nye kunder eller et nytt NAV kontor, men jeg har hele tida advart mot at ved å legge den nye jernbanestasjonen på Værla, kan dette føre til at avstanden mellom den nye jernbanestasjonen til Verket/Petersontomta blir for lang og kan bli det avgjørende argumentet staten vil bruke MOT å etablere den nye Politihøyskolen i Moss og på Verket!

Jeg håper selvsagt at jeg tar feil. Det er tilsynelatende full politiske enighet i Moss og i Østfold om at den nye Politihøyskolen bør ut av Oslo og etableres på Verket. (Men merk at Moss konkurrerer men flere andre kommuner om politihøyskolen)

Så det kan være greit å få avklart: Er kravet om 10 minutter gangavstand til kollektivknutepunktet jernbanestasjonen et absolutt krav, når nye statlige institusjoner skal etablere ny virksomhet, utafor Oslo?

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags