Å skyte fra hofta

Av
Artikkelen er over 2 år gammel

Debattinnlegg signert Signy Svendsen, kommunestyrerepresentant Vestby SV.

DEL

DebattBente Bakke, gruppeleder for Miljøpartiet de Grønne i Vestby, kommer i et innlegg i Moss Avis 12. juni med krass kritikk av en plan som nå luftes; et stort idrettsanlegg i Vestby som skal romme ishockeyhall, fotballhall, svømmebasseng, skytebane og plass til flere ulike idrettsgrener. Under tittelen «Tut og kjør med Andersen og Ludvigsen» bokstavelig talt skyter hun ned hele ideen.

Er ikke det å, for å holde oss til noe av det et eventuelt idrettsanlegg skal inneholde, å skyte fra hofta?

I likhet med Bente Bakke vet ikke jeg mer om planene enn det som står i avisa. Og jeg kunne som SV'er også ha kjent på refleksen og vært prinsipielt imot fordi det er snakk om å bygge på dyrkbar jord, at det er en privat aktør som skal stå for et eksempelvis en svømmehall som kommunen nå planlegger å bygge selv, at det vil føre til økt trafikk – og fordi SV i Østfold har stemt imot et badeland. Det finnes mange motforestillinger.

Men til forskjell fra Bente Bakke ønsker jeg å lytte før jeg konkluderer. For det finnes også gode argumenter. De rent idrettsmessige er åpenbare.

Vi er en kommune i vekst, og tilbudet til innbyggerne må styrkes. At det skjer på idrettsfronten med tanke på fysisk aktivitet, er kun positivt. At vi gjennom et slikt anlegg kan avlaste Oslo som sårt trenger eksempelvis ny hockeyhall og som ikke har mange ledige tomter igjen om de skal bevare markagrensa, bør også være et argument.

Anlegget vil eventuelt plasseres i gangavstand til toget, så det er mulig å komme seg til og fra med kollektiv transport. Muligens kunne man ha brukt dette idrettsanlegget som et kort for mer utbygging og hyppigere avganger som ville komme oss alle til gode?

Jeg tenker bare høyt. For det er også noe politikere skal gjøre; stille spørsmål og finne løsninger som er gode både for innbyggerne, økonomien, miljøet og for framtida. SV velger derfor å stille seg åpne til de ideene som er luftet, og vil avvente og se når saken kommer på bordet med å bestemme oss.

Og vi ønsker selvsagt å lytte til alle berørte parter – idretten, miljøorganisasjonene, naboene – før vi konkluderer. Det kan jo være at det finnes løsninger som kan gjøre alle fornøyde?

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags