– Jeg ble på godt norsk forbanna, sier stortingsrepresentant Erlend Wiborg.

Torsdag forrige uke poserte FrP-politikeren på Facebook med sin flunkende nye elsykkel til godt over 30 000 kroner. Han hadde nemlig bestemt seg for å begynne et litt annerledes liv, med sykling og pendling fra Jeløya til Oslo.

– Da tenkte jeg at det var greit å ha en god sykkel å komme seg opp og ned Helgerødgata med, sier Wiborg.

Elsykkel-eventyret til mossepolitikeren skulle derimot vise seg å bli kortvarig. Natt til søndag låste han sykkelen sin fast inne i carporten ved boligen på Jeløy. Da han kommer ut av huset morgenen etter var låsen klippet over og sykkelen borte.

LES OGSÅ: Tatt på fersken: Her tar tyven seg inn på eiendommen på Ekholt

Filmet hele hendelsen

Wiborg har som mange andre satt opp overvåkningskamera på tomten, og umiddelbart gikk han inn for å gjennomsøke nattens opptak.

– Klokken 05:05 ser jeg en tyv snike seg bak huset og inn i carporten. Han virker proff og har på seg det som ser ut som en sykkelhjelm, og så stikker han av gårde på sykkelen, forteller politikeren.

Moss Avis har tidligere skrevet om beboere på Ekholt som i sommer har opplevd en rekke mistenkelige hendelser og tyverier i området. Sykler og andre gjenstander blir stjålet, for så å plutselig dukke opp i en annen hage lenger ned i gata.

– Det er ekkelt å vite at det er noen som har vært og snoket rundt huset mitt. Så var jeg veldig glad for sykkelen, og taper masse penger på dette, sier den tidligere varaordføreren.

LES OGSÅ: Niklas (26) flyttet til Ekholt på grunn av trygghetsfølelsen: – Nå er det ubehagelig på kveldene her

Han tror likevel ikke det var Facebook-innlegget som fristet tyvene til å avlegge han en visitt.

– Det jeg har blitt fortalt er at tyvene kjører rundt i boliggatene i Moss og velger ut hvem de skal besøke. Det skjer mange tyverier rundt i mosseregionen for tiden, så jeg forventer at politiet tar disse hendelsene på alvor, sier Wiborg, som har levert opptak og anmeldelse til politiet.