Gå til sidens hovedinnhold

Derfor hører du kraftige smell fra Verket

Artikkelen er over 1 år gammel

Har du hørt kraftige smell i Moss den siste tiden? Årsaken er mest sannsynlig at du har hørt sprengningsarbeidet som nå pågår på Verket i forbindelse med Bane Nors arbeid med dobbeltspor og etableringen av rømningstunnel.

Mandag kveld, for eksempel, pågår det tunnelsprenging fra klokken 22:30 til 23:00.

Bane Nor skriver følgende på sine hjemmesider om arbeidet som pågår på Verket/Osloveien i perioden 3. til 9. februar:

  • Det vil foregå diverse anleggsarbeider, herunder massetransport, boring, pigging og sprengning ved vårt riggområde på Verket. Her etableres for tiden en rømningstunnel. Arbeidstid mandag-fredag kl. 06.00 - 02.00. Lørdag kl. 06.00 - 17.00
  • Det vil være trafikk til og fra vårt riggområde på Verket. I forbindelse med tunneldriving av rømningstunnel på Verket vil det være utkjøring av steinmasser via Osloveien.
  • I anledning av massetransport via Osloveien har vi satt inn profesjonelle trafikkvakter som skal sørge for sikker krysning av veien på enkelte steder langs Osloveien. Tiltaket er i hovedsak rettet mot skolebarn som skal til/fra Verket skole og CIS før skolestart og etter skoleslutt.

Les også

Begynner på tunnelen – her vil det riste i boligene

Tunnelen skal bli cirka 300 meter lang og vil gå under Røysveien ved hjørnet av den nederste blokka – før den møter hovedtunnelen. Tunnelåpningen blir på cirka 40 kvadratmeter.

LES OGSÅ: Hørte kraftige smell i Moss

Kommentarer til denne saken