Dirigenten forteller at de skal gå deler av det vanlige programmet. Selv om det ikke blir barnetog, blir det musikk i gatene og utenfor enkelte institusjoner, blant annet Ryggeheimen.

– Jeg gleder meg til å spille på 17. mai, men det blir litt rart, vi får jo ikke publikum. Vi har vært redde for at det ikke skulle bli noe i det hele tatt, sier Ingeborg Oline Ytrehorn (13) som spiller tverrfløyte i korpset.

Tirsdag kveld samlet forventningsfulle korpsmusikanter seg til øvelse i skolegården på Rygge ungdomsskole. Korpsleder Oddmund Ytrehorn ønsket spente barn og unge velkommen tilbake. Forrige øvelse var for nærmere to måneder siden, rett før korona-skruen ble strammet til.

– Husk at alle må holde to meter avstand, roper han ut til musikanter og tilhørere.

Har øvd digitalt

Korpset teller 12 musikanter i hovedkorpset, åtte aspiranter og en drilltropp. Lederen informerte om alle de nye reglene som må følges og at de har med Antibac.

– Det er veldig hyggelig å se igjen alle musikantene. Jeg føler at jeg har vært med i en tv-serie, vi har hatt korpsøvelser digitalt så jeg har bare sett de på pc-skjermen i mange uker nå, sier dirigent Trond Gundersen.

LES OGSÅ: Korpsene kan få øve inne igjen

Så samlet han hele korpset til marsjøvelse. Først litt tørrtrening på start og stopp uten instrumenter, men med slagverk. Korpset skal ha marsjseminar på søndag med gode muligheter for mer finpuss.

– Jeg har laget et oppsett på hvordan vi skal stå, og vi starter med bakerste rekke i hovedkorpset. Det skal være en meter skulder til skulder og to meter mellom rekkene. Det er viktig at vi har dette på plass før vi starter å spille, forklarer dirigenten til musikantene.

Passet på avstanden

Drillinstruktør Ida Ørmen måler opp og sjekker riktige avstander før hun retter opp rekkene i korpset.

– Er vi klare? Nå trenger vi de voksne som kan passe på at vi holder avstand, roper dirigenten før startsignalet går.

Vel hjemme etter en litt kald korpskveld, men med en god kopp varm kakao forteller fløytist Ingeborg Oline at det var veldig fint å møtes på ordentlig igjen, men litt rart på grunn av alle tiltakene.

– Det beste var å høre resten av korpset spille. Nå har vi jo bare øvd digitalt og spilt hver for oss.

Torsdag 30. april endret regjeringen rådet om avstand fra to til én meter.