Jeg er 38 år gammel og kommer fra Moss.

Min arbeidsplass

Navn: Jan-Erik Johannessen (38)

Hvor: Moss

Yrke: =OSLO selger

Visste du at: Jan-Erik har 12 tatoveringer, blant annet har han =OSLO logoen tatovert på hånden

Jeg var med å etablere Kirkens Bymisjon i Moss og under åpningen møtte jeg ei som heter Siri Kristiansen som den gang jobbet i =Oslo. Hun sa til meg at hvis jeg ville bli selger, kunne jeg jobbe med det i tillegg.

Jeg hadde aldri tenkt på det, men dette var en drøm jeg ikke visste jeg hadde. Så da sa jeg at dette ville jeg veldig gjerne.

– Ja, da er du selger nummer 001 i Moss, sa hun da. Jeg ble kjempeglad! Slik ble jeg selger, og jeg har vært det siden.

Juleboken betyr alt for oss selgerne

Nå er salget av juleboken til =Oslo i gang. Denne boken betyr alt for oss selgere.

Bladene kjøper vi inn for 50 kroner og selger for 100 kroner. Julebøkene kjøper vi for 100 kroner og selger for 200 kroner. Det blir altså dobbel fortjeneste i desember og man har mer mulighet til å kjøpe ting man kanskje drømmer om å kjøpe ellers i året.

Har =OSLO tatovert på hånden

Jeg tatoverte =Oslo logen ikke så altfor lenge etter at jeg begynte å jobbe der. Jeg tok den her i Moss og tatovøren ville gjerne høre hvorfor jeg ville ta en slik tatovering.

Da sa jeg til han at =Oslo har fått meg til å slutte med heroin, de har fått meg til å slutte med alt slikt. De har fått meg inn i legemiddelassistert rehabilitering (LAR) og veiledet meg videre til å få et verdig liv.

Derfor tok jeg den tatoveringen, for å minne meg selv på dette- og at jeg aldri vil tilbake til rusen.

Liker ikke at jobben assosieres bare med rusmisbruk

Jeg vil likevel trekke frem at jeg ikke liker at så mange folk assosierer denne jobben med rusmisbrukere.

Det blir feil. Bladet er ikke bare for rusmisbrukere, det er for vanskeligstilte. Det kan være for enslige mødre eller fedre, folk som sliter økonomisk og så videre.

Det er mange fra Romania som selger blader for eksempel. All den ufortjente dritten de kan få fra enkelte er ikke greit. De selger av en grunn.

For å bli =Oslo selger må man gjennom en prosess og passe en del kriterier og det har de også gjort. Du går gjennom to til tre intervjuer, du må prøve deg som selger og du må kunne beherske norsk.

Morten Ramm kjøpte alle bladene mine

Jeg har hatt utallige mange flotte opplevelser som =Oslo selger.

Tidligere jobbet jeg utenfor de gamle TV2 lokalene i Karl Johans gate. Der traff jeg masse kjente mennesker. Når jeg så kjendiser og Erna Solberg for eksempel så sa jeg: – Du har råd til å kjøpe =Oslo! Hvor mange skal du ha?

Morten Ramm kjøpte alt jeg hadde en gang. Han kom bort til meg og sa at han skulle kjøpe alt jeg hadde, uansett hvor mange blader det var. Det ble vel 42 blader, tror jeg.

Det som er det aller fineste med denne jobben, er at du vet at uansett hvor lenge du er borte er du alltid hjertelig velkommen. Uansett hva du har sagt eller gjort er det alltid hjertevarme og husvarme å få hos =Oslo.

Dette er så utrolig mye mer enn bare en jobb.

Jobben min

Dette er en serie om yrkesaktive i mossedistriktet. Har du tips til noen vi burde snakke med? Send kontaktinfo på e-post til sigrid.holmsen@moss-avis.no.