– Jeg tror jeg har Norges mest rotete og mest omdiskuterte vaskerom.

Therese Lien (34) måtte møte veggen med et brak for å slutte å være flink pike.

– Det var et vendepunkt for meg. Jeg er så drittlei av å gjøre hva jeg tror alle andre forventer.

Therese gikk fra full jobb i Forsvaret og deltid som instruktør på treningssenter, til å bli med å starte opp Fresh Fitness i Moss. Hennes søster Helene ble syk og døde etter flere års sykdom i 2010. Therese ble gravid, fødte datteren Celina og druknet sorgen over søsteren i jobb. Det gikk. I tre år.

– I 2016 kom alt på en gang, sorg, angst og depresjon. Jeg var utslitt, slet med å bevege meg og klarte ikke å svelge. Verken mat eller mitt eget spytt til slutt.

Podkast fra Moss Avis

Denne artikkelen er et glimt fra en episode av podkasten «For et liv!»

I episoden møter du influencer Therese Lien.

Hjemme i sofaen på Augerød i Våler, deler Therese hva det var som gjorde at hun satset alt på et yrkesliv i sosiale medier. Hun forteller om søsteren som bare ble 20 år gammel og om sin egen dødsangst.

«For et liv!» er en podkast fra Moss Avis og du kan høre den på Spotify (følg denne lenken), i iTunes og i appen Untold.

Du kan også spille den av direkte her:

For et liv!

For et liv!

Therese Lien - perfeksjonisten som møtte veggen

00:00
/
00:00

Da Therese mistet sin søster

Thereses søster Helene ble bare 20 år. Hun ble alvorlig hjertesyk da hun var 15 og i ettertid tror man hun ble født med en uoppdaget hjertefeil.

– Hadde ikke pappa stått på og sagt at det ikke er normalt å være så dårlig som hun var, så hadde vi ikke hatt henne de ekstra årene.

Hun fikk nesten ikke puste og da de fant ut at det var hjertesvikt ble hun kjørt rett til Rikshospitalet.

– Hun fikk omsider et nytt hjerte og hun kom seg fint. Dessverre er det vanlig at en ung kropp støter fra seg nye organer etter transplantasjon. Det skjedde Helene.

Søsteren ventet på et nytt hjerte, men nådde ikke fram i køen.

– Pappa fant henne hjemme 25. januar 2011. Da hadde hjertet stoppet.

Redningen fra dødsangst

Therese Lien startet sin Instagramkonto i 2016. Nå jobber hun fulltid som influencer. Hun har 80 000 følgere på Instagram og nærmer seg 70 000 på Snapchat. Hun lanserte nylig lounge wear fra sitt eget merke By Lien. Under åpningen solgte hun for to millioner kroner på et kvarter.

– Etter at min søster ble syk og etter hvert døde, ble jeg selv redd for å dø. Det ble en form for dødsangst.

Redningen ble psykolog, fysioterapeut, lege og sosiale medier.

– Jeg og noen flere damer opprettet en Snapchatkonto som het «Bak fasaden». I 2016 var alt perfekt i sosiale medier, hjemmene og mødrene. Vi viste det ekte livet, rot og kaos og barn.


Nettbutikk med mening

Nå er Thereses motto «Bedre samvittighet til folket» og hun har videreført det til en egen produktserie med navnet «Remember to Breathe».

– Det renner inn med meldinger når jeg legger ut et bilde av vaskerommet mitt. Det er de som synes det er fint at jeg viser virkeligheten og sier at «mitt vaskerom er som ditt». Og så er det det andre laget som synes det er flaut at jeg har det slik og at jeg er en forferdelig mor.

Therese donerer 10 prosent av overskuddet fra salg av sitt eget merke til Foreningen for hjertesyke barn – Forskningsstiftelsen.

«For et liv!» er en podkast fra Moss Avis og du kan høre den på Spotify (følg denne lenken), i iTunes og i appen Untold.

Du kan også spille den av direkte her:

For et liv!

For et liv!

Therese Lien - perfeksjonisten som møtte veggen

00:00
/
00:00

Hør de andre episodene i podkasten:

For et liv!

For et liv!

Øystein Djupvik - jakten på far

00:00
/
00:00

For et liv!

For et liv!

Halstein Sjølie - advokaten som falt

00:00
/
00:00

Vil du høre serien på Spotify kan du følge denne lenken.