– Dette blir en mulighet til å lære kjenne mossinger du kanskje ellers aldri ville visst om

FOLK: - Hver eneste dag møter vi folk vi ikke kjenner, men som likevel er en del av livet vårt. I denne serien forsøker vi å bli litt bedre kjent med dem som ikke er i spaltene våre hver dag, sier Moss Avis-journalist Eva Nyhaug. I serien «Oss i nye Moss» har hun snakket med noen av innbyggere i den nye storkommunen.

FOLK: - Hver eneste dag møter vi folk vi ikke kjenner, men som likevel er en del av livet vårt. I denne serien forsøker vi å bli litt bedre kjent med dem som ikke er i spaltene våre hver dag, sier Moss Avis-journalist Eva Nyhaug. I serien «Oss i nye Moss» har hun snakket med noen av innbyggere i den nye storkommunen. Foto:

1. januar ble Rygge og Moss slått sammen til én kommune, samtidig skal Moss feire sitt 300 års-byjubileum med sine nesten 50.000 innbyggere. Men hvem er alle de fine folka i den nye storkommunen? Og hvor godt kjenner vi egentlig hverandre? 

DEL

Moss Avis-journalist Eva Nyhaug har denne høsten intervjuet tilfeldig utvalgte innbyggere i den nye storkommunen. Resultatet kan du hver dag i det nye året lese på sistesiden i Moss Avis og på moss-avis.no.

På nett vil miniportrettene etter hvert bli samlet i digitale magasiner. Nyhaug forteller at hun så langt har funnet folk til serien blant annet via sosiale medier og via tips fra venner og kjente.

Nå håper hun på ytterligere hjelp fra leserne av Moss Avis. Hun understreker at det eneste kriteriet er at personen det tipses om, må bo et sted i den nye storkommunen. Tips til kandidater kan sendes til eva.nyhaug@moss-avis.no.

– Takknemlig og ydmyk

– Hver eneste dag møter vi folk vi ikke kjenner, men som likevel er en del av livet vårt. Det kan være hun som alltid sykler med post i Moss sentrum, den alltid smilende dama i kassa på nærbutikken, folk som ofte deler bilder på lokale Facebook-grupper eller bussjåføren som kjører deg dit du skal hver dag. Felles for oss alle, er at vi har en historie. Noen har en morsommere, eller mer dramatisk historie enn andre. Noen er ensomme, andre er blitt syke. Noen har store drømmer, andre forteller at livet har blitt akkurat sånn som de hadde tenkt, mens for andre har det tatt en helt annen retning enn først planlagt, sier Nyhaug.

Hun er takknemlig og ydmyk over og ha fått lov til å møte så mange hyggelige mennesker allerede i prosjektet.

Gleder seg til fortsettelsen

Nå gleder hun seg til fortsettelsen og håper på mange tips på folk i nye Moss det kan være spennende å få høre mer om. Hun skal nemlig fortsette med intervjuene utover i jubileumsåret 2020.

Moss Avis-journalisten, som selv har delt sin egen historie i form av en egenannonse i Moss Avis, legger til at det vanligvis bare er noen få prosent av alle innbyggerne i storkommunen som pleier å havne i mediene gjennom et langt liv og at hun håper prosjektet «Oss i nye Moss» vil være med på å slippe til enda flere.

– Kan gi oss et nytt syn på byen vår

Nyhetsredaktør Øystein Kristiansen tror «Oss i Moss» prosjektet har potensial til å gi innbyggerne i Nye Moss et fornyet syn på byen sin.

– En by er på mange måter summen av menneskene som bor i den. Men folk har jo en tendens til å holde seg innenfor kjente kretser, og ikke minst har lokalavisen en tendens til å skrive om de samme menneskene om og om igjen. Så dette blir en mulighet til å lære kjenne mossinger du ellers aldri ville visst om, og til å få en litt bredere innsikt i hvem vi mossinger er, sier nyhetsredaktøren.

Han tror mange vil la seg engasjere av mangfoldet av mennesker og historier serien byr på.

– Alle har noe å dele, som er verd å lytte til. Det kan høres ut som en floskel, men det er forbausende sant, mener Kristiansen.

– Alle like viktige brikker

– Vi er alle like viktige puslespillbrikker i det store puslespillet Nye Moss. Og selv om Rygge og Moss nå slås sammen, og ikke alle er like begeistret for det, vil folk fortsette å si de er fra Larkollen, Jeløy, Kambo, Bredsand, Sjøhagen eller Halmstad, sier Nyhaug. Hun legger til at det uansett ikke kan skade å bli bedre kjent.

Hun sier det så langt har vært overveldende positivt å få være en del av prosjektet.

– Jeg er først og fremst veldig beæret over at folk har sluppet meg inn og delt historiene sine. Jeg har i høst hentet inn historier fra folk som i utgangspunktet ikke har bedt om å komme i avisen, men som likevel har vært sporty og stilt opp på noe de ikke helt visste hvordan ville bli. Jeg er så imponert over hvordan folk har gitt meg tilliten til å dele historiene deres videre med leserne av Moss Avis, sier Nyhaug.

Serien «Oss i nye Moss» blir presentert hver avisdag med en ny person og en ny historie. På moss-avis.no blir alle historiene fortløpende publisert og samlet i et digitalt magasin som alle med et digitalt abonnement kan lese.

Hvem vil du lese om?

To kommuner er blitt til én. I denne serien blir du kjent med noen av de fine folka som bor i den nye storkommunen. Vi samler alle intervjuene i et digitalt magasin ettersom de publiseres.

Oss i nye Moss del 1 med de første 100 intervjuene finner du ved å klikke her.

Oss i nye Moss del 2 med de neste 100 intervjuene finner du ved å klikke her.

Oss i nye Moss del 3 er påbegynt og kan blas i her.

Hvem vil du lese om?

Send oss tips her, eller til journalist Eva Nyhaug på eva.nyhaug@moss-avis.no

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken