Prisnivået stikker av med den soleklare førsteplassen.

– 46 prosent av de spurte sier at prisnivået irriterer dem med ferie i Norge, sier Heidi Tofterå Slettemoen, kommunikasjonssjef i Frende Forsikring i en pressemelding.

Det vil si at nesten halvparten av nordmenn som ferierer innenlands har prisnivået som irritasjonsmoment på reise i Norge.

LES OGSÅ:

Bekymret for privatøkonomien

Topplassen samsvarer godt med en mer alvorlig bekymring nordmenn sier at de har i år.

– 1 av 4 svarer i Frendeundersøkelsen at de er mest bekymret for mat- og råvarepriser i 2022. 8 av 10 har bekymringer rundt privatøkonomien i å,. forteller Slettermoen videre og peker dermed på irritasjon på pris på ferie som en del av en generell trend.

– Det gir mening at prisnivået er på en soleklar førsteplass på irritasjonstoppen, mener hun.

Prisveksten i Norge er på det høyeste nå siden 1988. Spesielt drivstoff, strøm og matvarer har steget mye.

Her er den irriterende topp 10-lista

  1. Prisnivået

  2. Myggen

  3. Været

  4. Flått

  5. At det ikke blir skikkelig varmt

  6. Kø til attraksjoner

  7. Temperaturen i havet

  8. Andre nordmenn

  9. At jeg egentlig vil til utlandet

  10. At det er lyst når jeg skal sove

– Det er hele 20 prosent mellom prisnivået på førsteplass og ned til andreplassen, som er myggen. Irritasjon over været kommer på tredjeplass, kommenterer Slettemoen.

LES OGSÅ:

Folk flest irriterer seg, men blir likevel i Norge

Selv om mange har sine irritasjonsmomenter på tur i Norge i sommer, oppgir 24 prosent at de ikke irriterer seg over noe.

– Det betyr at 3 av 4 irriterer seg over ting med norgesferien, men velger likevel å bruke vårt nærmeste ferieland i sommer, sier kommunikasjonssjefen i Frende.

At nordmenn trives i hjemlandet om sommeren viser seg også ved at lysten på utenlandstur havner helt nede på niendeplass på lista, rett over hvor lyst det er når de skal sove om kvelden.