Redaksjonen i Moss Avis har samlet noen tips til hva du kan finne på i Moss denne helgen. Under finner du anbefalinger for hva vi mener kan være verdt å sjekke ut.

  • Grenseløs Kunst – en auksjon med mening

Lørdag blir det auksjon i drivhuset på Røed Gård, hvor blant annet bilen til kunstner Eirik Jarl Trondsen skal aksjoneres bort - uten minstepris. Av andre ting du kan by på, er egentid med kunstner Vebjørn Sand i Roseslottet, reiser til Kenya og kunst fra Shachar Fishbain. Alt overskuddet går til de organisasjonene Eco Moyo og Art For Change. Auksjonen starter klokken 15:00.

Samtidig inviteres barn og unge, gjennom «Grenseløs framtidsdrøm», til å male sine framtidsdrømmer på en stor hvit murvegg på Jeløy-gården.

  • Se «Grease» på Parkteatret

Lørdag har A.P.P.L.A.U.S. premiere på årets forestilling, musikalen Grease. De fleste har nok kost seg med filmen, satt til high school på 50-tallet, med John Travolta og Olivia Newton-John i hovedrollene. Nå er altså ungdommene i A.P.P.L.A.U.S. klare til å forvandle seg til T-birds og Pink Ladies foran mossepublikummet.

Forestillingen starter klokken 19:00 både lørdag og søndag, og vises også flere kvelder kommende uke.

Les også

Skinnjakker, hårspray og åletrange kjoler – bli med inn på kostymeprøving med A.P.P.L.A.U.S.

  • Disney-show med Moss kunstløpklubb

Lørdag holder kunstløpklubben sitt årlige vårshow i Moss ishall. Temaet for kvelden er Disney Pixar.

– Jule- og vårshowene våre er de store happeningene hvert år, både for skøyteskolen og for de aktive utøverne som får vist fram hva de kan. De som har gått på skøyteskolen synes det er kjempegøy å nå få lov til å danse på isen, forteller Cathrine Garnaas Bergum, leder i Moss kunstløpklubb.

De som blir å se på isen under showet er i alderen tre til 17 år.

– Det blir masse skøyteglede og idrettsglede, fulle tribuner og masse liv i Moss ishall, lover Garnaas Bergum.

Showet starter klokken 18:00. Det er åpen kafé og loddsalg. Gratis inngang for barna.

  • Jamming, blues, rock og soul

Lørdag spiller italienske Matt Pascale Trio på Spor 3. Den unge artisten spiller både blues, rock, og soul.

Konserten starter klokken 21:00, og etterpå blir det jamsession med trioen som husband. Spor 3 oppfordrer til å ta med både instrumenter og sangstemme - og bli med på kvelden.

  • Platemesse på Verket Scene

Verket Scene ønsker søndag velkommen til platemesse. Her loves metervis av bord med musikk på LP, CD, kassetter og andre formater, samt diverse merch.

– Dette har vært drømmen min å få til helt siden jeg begynte å jobbe her for noen år siden. Dette er et perfekt lokale til å samle masse folk, fortalte initiativtaker Aleksander Guttormsen til Moss Avis forrige uke.

Dørene er åpne fra 12:00 til 16:00. Det er gratis inngang.

  • Kinodag med barna

Søndag inviterer Odeon kino, sammen med Obs!, til Barnas Superkino i Moss.

Denne dagen er det førpremiere på animasjonsfilmen «Agent Max». I tillegg vises flere andre barnefilmer, som «Asterix og Obelix i Dragens Rike», «Folk og røvere i Kardemommeby», «Pus med støvler: Et siste ønske» og «Dancing Queen».

Fra klokken 10:00 til 15:00 er det også påskeverksted på kinoen, hvor barna blant annet kan male sine egne påskeegg.

  • Ta årets første bad

For deg som kjenner på at det er på tide å komme i gang med badesesongen, kan kanskje motivasjonen ligge i Son denne helgen. Son Spa inviterer nemlig til bading for en god sak, i samarbeid med Unicef og kampanjen #UnitedWithUkraine.

Lørdag vil hotellet punge ut 100 kroner til Unicef for hver person som hiver seg ut i vannet. Arrangementet er gratis og starter klokken 14:00. Hotellet har i flere år invitert til vårbad til inntekt for en veldedig sak.

Ønsker du flere tips? Sjekk ut vårt kulturstudio!