Digitalt folkemøte om togparkering i Moss

PRESENTERTE ANBEFALINGEN: Bane NORs prosjektleder Martin Hove informerte i februar kommunestyret i Moss om ønsket om å plassere togparkeringen på Halmstad.

PRESENTERTE ANBEFALINGEN: Bane NORs prosjektleder Martin Hove informerte i februar kommunestyret i Moss om ønsket om å plassere togparkeringen på Halmstad. Foto:

Bane NOR inviterer onsdag kveld til digitalt informasjonsmøte om Hensetting Moss, med mulighet for alle til å sende inn spørsmål underveis.

DEL

– Korona-pandemien gjør at vi ikke kan holde åpne informasjonsmøter, slik vi pleier. Et digitalt informasjonsmøte er ikke en perfekt løsning, men gir oss mulighet til å presentere prosjektet og svare på spørsmål, skriver Bane NOR.

Bane NOR anbefaler som kjent å legge togparkeringen til Gon ved Halmstad, og planprogrammet ligger nå ute på høring fram til 26. juni.

Både Moss, daværende Rygge og Råde kommune motsatte seg å være vertskap for anlegget, som derfor etableres gjennom statlig tvang.

I bakkant av høringen, ventelig utpå høsten, skal Kommunal- og moderniseringsdepartementet avgjøre hvilket av områdene Kambo/Smørbekk, Halmstad og tre muligheter i Råde de skal gå for.

Onsdag kveld kan folk få høre mer om prosjektet og alternativene, og skriftlig sende inn spørsmål underveis.

Togparkeringen planlegges for en kapasitet på 16 tog a 110 meter. Den skal stå klar i 2024 og skal bidra til bedre utnyttelse av det nye dobbeltsporet gjennom Moss.

LES OGSÅ: Vil legge togparkeringen «nærmere» Halmstad

LES OGSÅ: Nå blusser striden om togparkering opp igjen

LES OGSÅ: Felles front mot togparkeringen på Halmstad

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 08:00.