Se oversikten nederst i saken!

– Vi så det rett før sommeren og vi ser det igjen nå - etterspørselen etter bruktbil er kjempehøy, og alt tyder på at mange nordmenn er på biljakt, forteller Eirik Håstein, leder for Finn Motor, i en pressemelding.

I andre kvartal i år var det over 67 millioner besøk inn til Finn bil, noe som er en vekst på nesten seks prosent sett mot i fjor og en vekst på 22 prosent sett opp mot samme periode i 2019. Nesten 200.000 annonser ble lagt ut, noe som er en økning på cirka 14 prosent sammenlignet med samme periode i 2020.

Diesel lettest å selge

Håstein forteller at dieselbiler fortsatt er klart mest populært å kjøpe brukt på Finn.

– De siste månedene har det i snitt tatt 21 dager å selge en brukt bil på Finn, men hvis du skal selge en dieselbil så tar det kun 19 dager. Til sammenligning tar det i gjennomsnitt 25 dager å selge en elbil, forteller han.

På Finn bil er «campingvogn», «veteranbil» og «cabriolet» blant de mest brukte søkeordene, mens Volkswagen, BMW og Mercedes-Benz er bilmerkene med flest sidevisninger.

Populær luksusbil

Den mest sette bilannonsen hittil i år, er imidlertid en litt annen type bil.

– Vi ser gjerne en forskjell i hva slags bilannonser folk er inne og titter på, og hva slags biler som faktisk blir solgt. Den mest populære og besøkte bilannonsen på Finn hittil i år, sier jo alt om det. Det er en skikkelig lekkerbisken av et luksuskjøretøy, forteller Håstein

Den mest populære bilannonsen så langt i 2021, med over 400.000 visninger, er en Koenigsegg CCR fra 2008 til den svimlende summen av 15 millioner kroner.

I annonsen står det at bilen er «en av bare 18 eksisterende CCXR-modeller til salgs - med en sekvensiell girkasse med opp- og nedsifting i DTM-stil. Kun tre av de 18 bilene ble produsert med denne girkassen».

– Det er helt klart mange som bruker mye tid på å drømme seg bort og se på fine biler på Finn, og det er veldig ofte vi finner en luksusbil på topplisten over de mest sette annonsene, sier Håstein.

Mest brukte søkeord på Finn bil første halvår 2021:

1. Campingvogn

2. Bobil

3. cabriolet

4. veteranbiler

5. bobiler

6. amg

7. bil

8. spikertelt

9. pickup

10. elbil

Mest populære/solgte bilmerkene på Finn bil første halvår 2021:

1. Volkswagen

2. Nissan

3. BMW

4. Mitsubishi

5. Toyota

6. Audi

7. Mercedes-Benz

8. Skoda

9. Volvo

10. Ford

Bilmerkene med flest sidevisninger på Finn bil første halvår 2021:

1. Volkswagen

2. BMW

3. Mercedes-Benz

4. Audi

5. Toyota

6. Volvo

7. Ford

8. Nissan

9. Chevrolet

10. Peugeot