Hovedutvalget for Kultur, aktivitet og inkludering har torsdag besluttet å tildele Moss kommunes kulturpris for 2022 til Tor Sørby.

– Det var sabla hyggelig! Det var veldig uventet, sier Sørby til Moss Avis.

Han fikk torsdag kveld beskjeden om at han tildeles prisen. Sørby er daglig leder i Arena, Moss kirke-og kultursenter.

– Det var utrolig kjekt. Spesielt etter to år som har vært vanskelige for kulturlivet.

Dette er noen av begrunnelsene fra forslagsstillerne:

– Hadde det ikke vært for Tor Sørby, F15 og HOF, så hadde jeg aldri bodd i Moss! Tor har lagd store konsertopplevelse for oss i mange år – verdensklasse. Han er også en sjelden brobygger innen det religiøse miljøet. En stor mann!

– Tor har gjennom mange år vært en ekstremt viktig bidragsyter og pådriver for kulturlivet her i byen gjennom alle konsertene han har arrangert, festivalene, Platons hage og alt han står i bresjen for. Tor gir et tilbud vi ikke hadde så mye av fra før. Han er også en samarbeidets mann som jobber på tvers i kommunen og er mer opptatt av å skape noe framfor hvem som får æren for det. Det er på høy tid at han får kulturprisen.

Emil Nikolaisen tildeles Moss kommunes kulturstipend

Moss kommune besluttet også torsdag å tildele Moss kommunes kulturstipend for 2022 til Emil Nikolaisen.

Emil Nikolaisen søker kulturstipendet for å videreføre nyetableringen og driften av lokalet i Møllebyen, ifølge Moss kommune.

– Emil Nikolaisens prosjekt er nyskapende idet det er et flerbrukskonsept som skal komme mange målgrupper til gode. Nikolaisen er en aktivkulturaktør som har etablert en spennende kulturscene i Møllebyen som vil styrke det allerede etablerte kulturmiljøet som finnes der, skriver kommunen.

Moss Avis fikk torsdag kveld ikke kontakt med Nikolaisen.

Prisen og stipendet deles ut på den kommunale hedersfesten 18. januar 2023.