Gå til sidens hovedinnhold

Dramatisk turistnedgang – kinesiske turister nær nullet ut

Artikkelen er over 1 år gammel

Mens det i august i fjor kom over 32 000 kinesiske turister til Viken, viser ferske reiselivstall fra SSB at bare 26 kinesiske turister i august i år fant veien inn i Viken fylkeskommune.

NHOs siste medlemsundersøkelse viser at 85 prosent av reiselivsbedriftene i Viken varsler om lavere omsetning. 35 prosent varsler om reell risiko for konkurs. Nå er organisasjonen svært bekymret fordi det ikke bare er utenlandske turister som har sviktet, men også norske turister.

– Situasjonen er svært dramatisk for hotell- og overnattingsbransjen. Det haster å få på plass en kompensasjon for reiselivet på et nivå som gjør at vi berger sunne bedrifter og arbeidsplasser, sier regiondirektør Nina Solli i NHO Viken Oslo.

NHO frykter at momsøkningen som regjeringen nå har foreslått vil gjøre det vanskeligere for reiselivet å tiltrekke seg de få norske gjestene som er igjen.

– Det igjen betyr at færre permitterte vil kunne kommer tilbake i jobb, sier Nina Solli.

SSBs overnattingsstatistikk for august viser at antall hotellovernattinger falt med 1,3 millioner sammenlignet med august i fjor. Oslo er klart hardest rammet, men også Viken og Vestland bidro sterkt til reduksjonen. Agder var eneste fylke med flere overnattinger.

Les også

Per Sandberg har fått ny jobb som turguide i USA

Les også

Slik blir det nye fjordhotellet: – Det finnes ingen tilfeldigheter

Les også

Venter storinnrykk i høstferien: – Det har ikke stått stille hos oss

Les også

Håper å kunne starte hotellbygging i november

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 06:30.