Har avhørt venner

Drept: Det var på denne hytta på Sørbølfjellet i Flå 21 år gamle Alexandra Therese Nilssen fra Ekholt ble funnet død på morgenen tirsdag 18. juli. Hennes samboer, også han fra Rygge kommune, er varetektsfengslet og har erkjent at han står bak drapet.

Drept: Det var på denne hytta på Sørbølfjellet i Flå 21 år gamle Alexandra Therese Nilssen fra Ekholt ble funnet død på morgenen tirsdag 18. juli. Hennes samboer, også han fra Rygge kommune, er varetektsfengslet og har erkjent at han står bak drapet. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

– Vi har avhørt en rekke folk i siktedes nærmiljø de siste dagene, sier politiadvokat Per Thomas Omholt i Sør-Øst politidistrikt.

DEL

I begynnelsen av denne uken startet politiet med å finkjemme nærmiljøet til den siktede mannen etter drapet på Alexandra Therese Nilssen.

25-åringen har erkjent at det var han som sto bak selve handlingen, men mener selv at han var i en form for psykose.

– Vi ønsker å få en oversikt over hva slags helsetilstand siktede var i i forkant av hytteturen han og avdøde dro på. I tillegg har vi søkt svar på det samme spørsmålet, men da lenger tilbake i tid, sier Omholt.

Flyttet til fengsel

– Har dere fått svar på dette?

– Det ønsker jeg ikke å gå ut med.

Den siktede 25-åringen ble sist fredag varetektsfengslet i fire uker, de to første med brev- og besøksforbud, og i full isolasjon.

– Han er nå flyttet fra psykiatrisk sykehus til et fengsel. Av sikkerhetsmessige grunner kan jeg ikke gå nærmere inn på hvilket fengsel han er flyttet til, informerer Omholt.

Etter at 25-åringen ble pågrepet av politiet og hadde sin første samtale med forsvarer Sindre Løvgaard, ble det begjært en rettspsykiatrisk undersøkelse av Rygge-mannen.

– Vi håper å være ferdig med vår etterforskning, samtidig med at svaret på den rettspsykiatriske undersøkelsen foreligger. Det er forventet at den er ferdig i midten av oktober, kommenterer Per Thomas Omholt.

Avhøres igjen til uken

I etterkant av bilulykken, hvor siktede forsøkte å ta sitt eget liv, ble det tatt blodprøver av ham. Etter det Moss Avis erfarer skal de første prøvene som ble tatt ha vært positive.

– Vi har ikke fått det endelige svaret og jeg ønsker derfor ikke å kommentere dette, sier imidlertid politiadvokat Omholt.

– Hva med drapsvåpen?

– Det er litt for tidlig å si noe om det også. Vi ønsker i hvert fall å avhøre ham én gang til før vi sier noe om det. Vi skal ha et nytt avhør av ham i slutten av neste uke, avslutter Omholt.

Alexandra Therese Nilssen begraves fra Rygge kirke i morgen.

Artikkeltags