– Familien er i en voldsom sorg og er utsatt for en ekstrem belastning. De har mistet den kjæreste de hadde i verden, sier familiens bistandsadvokat Gunn Iren Midtbø.

Den etterlattes familie ønsker ikke å uttale seg om drapet og savnet av datteren til Moss Avis, men har godkjent at en nær venn uttaler seg på vegne av familien.

LES OGSÅ: Ryggemann siktet for drap

Ville bli lege

– Alexandra var veldig snill, grei, pliktoppfyllende og høflig. Rett og slett en veldig fin jente. At hun nå er borte er helt uvirkelig, sier Ole Petter Løkkeberg.

– Hun var veldig skoleflink og har helt siden hun var ung hatt et ønske om å bli lege. For kort tid siden sa hun opp jobben som servitør på Støtvig Hotel i Larkollen, for å «lade batteriene» fram til hun skulle starte på medisinstudiene til høsten. Slik blir det jo ikke, legger Løkkeberg til.

– Veldig tøft

Hotelldirektør Laila Aarstrand ved Støtvig Hotel tegner også et solid «bilde» av Alexandra Therese Nilssen:

– Hun jobbet hos oss som servitør i litt over et år. Hun fremsto som en veldig ordentlig jente. Alexandra Therese var en stille og rolig, og en veldig god servitør. Hun var godt likt av alle.

– Hvordan reagerte dere på dødsbudskapet?

– Det var veldig tøft.

– Vår tanker går til Alexandras familie, som har det veldig tøft akkurat nå, avslutter hun.

Samboere

Alexandra Therese Nilssen flyttet tilbake til Norge for et drøyt år siden, etter flere år i Spania, hvor hun bodde sammen med familien og fullførte videregående skole.

Omtrent på samme tidspunkt som hun vendte tilbake til Ekholt ble hun samboer med den siktede mannen (25), i hennes families leilighet på Ekholt.

Selv meldte hun på Facebook at de var blitt samboere i juni 2016, de skal, etter det Moss Avis erfarer, ha vært kjærester en god tid før dette.

LES OGSÅ: Dødsårsaken er klar

– Alexandra var godt likt av alle, barn, venner og voksne. Jeg prøver ikke å tegne et bilde av henne som ikke er riktig, men hun var bare en livsglad og flott jente, sier Ole Petter Løkkeberg.

Møtte mor og far

Kort tid etter at familien mottok dødsbudskapet tirsdag, ble Løkkeberg kontaktet av Alexandras far.

– Det stemmer, og jeg reiste straks bort til han og Alexandras mor. Jeg tror ikke de helt skjønte hvilken beskjed de hadde fått, men det gikk opp for dem etter hvert. De er i en dyp sorg over å ha mistet sitt eneste barn, sier Løkkeberg og svelger tungt.

– Familien var veldig nært knyttet til hverandre. Hennes mor var ikke bare den gode mammaen til Alexandra, hun var også en bestevenninne, legger han til.

– Ufattelig

Heller ikke Løkkeberg forsto helt beskjeden han fikk av Alexandras far.

– Nei, jeg gjorde ikke det. Det var liksom ufattelig at ingen skulle få se Alexandra noe mer. Jeg skjønner det fortsatt ikke helt, og ser stadig «bilder» av henne. Slik har familien hennes det også, forklarer han.

Familien bor fortsatt i Spania, men var hjemme på det tidspunktet dødsbudskapet kom.

– Ja, de var hjemme og ventet på at Alexandra skulle komme hjem fra hytteturen på onsdag. Jeg er ikke helt sikker på når Alexandra og siktede dro på hytteturen, men tror det var på torsdag. Telefonsamtaler hun hadde med familien ga ikke på noen måter noen indikasjon på at noe var galt, avslutter Ole Petter Løkkeberg.

Brutalt og meningsløst

Bistandsadvokat Gunn Iren Midtbø forteller at familien er i en sjokktilstand.

– Ja, og de har et sterkt behov for å få vite hva som egentlig skjedde på hytta. Vi får håpe etterforskningen gir svar på det.

– Dette drapet er ikke annet enn brutalt, helt meningsløst, avslutter Gunn Iren Midtbø.

Fengslingsmøte

Den 25 år gamle Ryggemannen som er siktet for drapet har erkjent at han har utført handlingen. Han har imidlertid ikke tatt stilling til straffskyld. Dette vil han vente med til svaret av en rettspsykiatrisk undersøkelse foreligger. Denne vil gi svar på om han var psykotisk i gjerningsøyeblikket.

Klokken 13.30 i dag stiller han i fengslingsmøte i Ringerike tingrett.

– Vi kommer til å be om fire uker i varetekt, i første omgang, med brev- og besøksforbud. De to første ukene vil være i isolasjon, sier politiadvokat Per Thomas Omholt til Moss Avis.

Det fikk han medhold i..

Alexandra Therese Nilssen blir begravet fra Rygge kirke neste fredag.