Politiet jakter på svar i Alexandra Thereses omgangskrets

Drept: Det var i denne hytta på Sørbølfjellet i Flå hvor Ekholt-jenta Alexandra Therese Nilssen ble funnet drept tirsdag i forrige uke.

Drept: Det var i denne hytta på Sørbølfjellet i Flå hvor Ekholt-jenta Alexandra Therese Nilssen ble funnet drept tirsdag i forrige uke. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Politiet har en teori om hva som var motivet for drapet på Alexandra Therese Nilssen (21). Nå skal de gjøre lokale avhør for å forsterke den teorien.

DEL

– Vi vil i tiden fremover arbeide med å avhøre omgangskretsen rundt avdøde og siktede. Det vil si at politiet ønsker å avhøre familie, venner, arbeidskollegaer og andre for å undersøke hvordan avdøde og siktede har hatt det den siste tiden opp til drapet skjedde, bekrefter politiadvokat Per Thomas Omholt.

– Dere har en teori om hva motivet kan være. Fastholder dere fortsatt den teorien?

– Poenget med å avhøre omgangskrets, familie og tidligere arbeidskolleger er for å se om vi kan forsterke vår teori. Men vi er også åpne for at det kan komme opplysninger som vil gi oss grunnlag for en annen teori, svarer Omholt.

LES OGSÅ: Ryggemann siktet for drap på samboer - er dypt fortvilet

Drapsvåpen?

– Vil de som skal avhøres fraktes til Hønefoss politistasjon, eller vil dere foreta avhørene i avdødes nærområde?

– Vi kommer nok til å gjøre begge deler, men det er jo enklest å foreta disse avhørene i lokalmiljøet til avdøde, sier politiadvokaten.

– Hva med drapsvåpen. Har dere noen informasjon rundt dette?

– Politiet har verken bekreftet eller avkreftet om det er et drapsvåpen inne i bildet.

– Etter det Moss Avis erfarer skal det være det?

– Vi har sikret oss mange forskjellige spor, både på hytta og andre steder. Jeg ønsker ikke å si noe om dette, da siktede ikke har forklart seg noe om et eventuelt drapsvåpen.

LES OGSÅ: Alexandra Therese Nilssen (21) ble drept av samboeren

Blodprøve?

– Har dere fått svar på blodprøven som ble tatt av siktede etter bilulykken han forårsaket?

– Nei, vi har ikke fått noe endelig svar fra rettsmedisinsk og jeg kan derfor ikke si noe om det resultatet, svarer Omholt.

– Når vil dere foreta et nytt avhør av siktede?

– Det vil vi gjøre i neste uke. Vi ønsker å innhente en del opplysninger før vi tar en ny prat med ham.

25-åringen fra Ekholt ble fredag varetektsfengslet for fire uker, siktet for å ha drept sin samboer – Alexandra Therese Nilssen fra Ekholt.

– Arbeidet med å vurdere siktedes psykiske helse er satt i gang og vil fortsette fremover. Normalt vil en rettspsykiatrisk undersøkelse av en siktet ta rundt åtte uker for de sakkyndige å ferdigstille, avslutter Per Thomas Omholt.

Artikkeltags