Drepte Alexandra Therese med 21 knivstikk

25-åringen fra Rygge som er tiltalt for drapet på sin samboer skal i følge tiltalen ha stukket henne 21 ganger.

25-åringen fra Rygge som er tiltalt for drapet på sin samboer skal i følge tiltalen ha stukket henne 21 ganger. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Rygge-mannen (25) som nå er tiltalt for å ha drept sin samboer på en hyttetur i Flå, skal ha stukket henne 21 ganger på morgenen 18. juli i fjor.

DEL

Mannen var samboer med Alexandra Therese Nilssen (21). Under en hyttetur på Sørbølfjellet i Flå tok han livet av henne på morgenen 18. juli, ifølge tiltalen skal dette ha skjedd rundt 07.30 i familiehytta som mannen disponerte.

25-åringen er tiltalt for drap og risikerer fengsel fra åtte til 21 år.

Stakk i halsen

Grunnlaget for tiltalen lyder som følger:

«Tirsdag 18. juli 2017 ca. klokken 07.30, på en hytte på Sørbølfjellet i Flå, drepte han sin samboer Alexandra Therese Nilssen med kniv. Han stakk henne til sammen 21 ganger i venstre side av halsen, øvre del av ryggen og venstre overarm, slik at hun døde dels av blodtap og dels av innsugning av luft til blodsirkulasjonen fra en skadet vene i halsen».

Mannens forsvarer Sindre Løvgaard har ikke så mange kommentarer til tiltalen, men sier følgende:

– Tiltalen er som forventet. Nå ser han fram til å bli ferdig med saken.

1,10 i promille

25-åringen er også tiltalt for ytterligere to forhold, begge for brudd på vegtrafikkloven.

Det ene er for å ha kjørt bil i alkoholpåvirket tilstand. Kort tid etter selve drapet, skal han ha kjørt i alkoholpåvirket tilstand fra hyttefeltet på Sørbølfjellet til Gulsvik i Flå. Blodprøver tatt av ham klokken 11.39 viste en alkoholkonsentrasjon på 1,10 i promille. Kjøringen hans medførte et trafikkuhell.

Lukket øynene

Det siste tiltalepunktet omhandler å ha kjørt bil uten å være hensynsfull og aktpågivende og tiltalen lyder som følger:

«... Han kjørte personbilen uten å være tilstrekkelig hensynsfull og aktpågivende. Han tok av seg setebeltet, tråkket ned gasspedalen, lukket øynene og kom over i motgående kjørebane. Kjøringen medførte materielle skader på egen personbil og en møtende bil som måtte kjøre i fjellveggen for å unngå front mot front sammenstøt».

25-åringen erkjente kort tid etter drapet at det var han som hadde drept henne, det gjorde han da redningsmannskaper ankom ulykken på riksvei 7 ved Gulsvik.

LES OGSÅ: Samboer siktet for drap

Etter det Moss Avis erfarer vil trolig rettssaken mot mannen starte i mars.

Til tross for at mannen har erkjent forholdet nekter han straffskyldig fordi han mener at han selv var psykotisk i gjerningsøyeblikket.

Artikkeltags