Lykkelig slutt i sikte for mossekatt som ble funnet i Sverige

KAN MULIGENS KOMME HJEM: Katten Leo – nå kalt Ole – som var cippet i Moss og funnet nord i Sverige kan muligens bli gjenforent med sin første eier som nå bor i Tromsø.

KAN MULIGENS KOMME HJEM: Katten Leo – nå kalt Ole – som var cippet i Moss og funnet nord i Sverige kan muligens bli gjenforent med sin første eier som nå bor i Tromsø. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Det har vært en krevende jobb å finne eieren til den 12 år gamle katten som ble funnet i Sverige.

DEL

Katten var chippet i Moss og ble funnet i Boden i Sverige i april bor nå hos den ideelle foreningen Kattakuten i Norrbotten nord i landet. De har siden omdøpt Leo til «Ole» i foreningen. Det er for øvrig et anagram av kattens første navn.

Den eldre hannkatten er av rasen Maine Coon, ble funnet langt ute i skogen ved en vei i april.

Krevende jobb å finne eier

– Det var fortsatt snø i Bodentraktene da. Politiet fikk inn en telefon fra en mann som hadde sett katten og de dro ut for å hente den. De ringte så oss på Kattekuten og vi hentet den på politistasjonen, forteller Camilla Zerpe Karlsson ved Kattakuten.

Katten har siden vært hos veterinær tre ganger og Zerpe Karlsson beskriver at katten ikke har den beste helsen.

Etterlysninger etter kattens eier gikk ut i hele Sverige og etter hvert Norge. En Facebook-post om katten har blitt delt over 6800 ganger. Det ga resultater, selv om det har vært en krevende jobb å finne ut hvem som eide katten sist før den ble borte.

Mulig gjenforening

Det lykkes imidlertid Kattakuten å spore opp kattens første eier som nå bor i Tromsø.

– Nå velger vi å passe på at han får et bra liv i den tiden han har igjen. Hans sykdommer kan gjøre det vanskelig, men vi håper at han kan få returnere til et lykkelig liv i Tromsø hos sin første eier, sier Zerpe Karlsson.

Artikkeltags