Mener Gunnar er tilbake - i toppen av et unikt magnoliatre

Gunnar er tilbake - denne gang på Thorneløkka.

Gunnar er tilbake - denne gang på Thorneløkka. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel
DEL

Papegøyen Gunnar har blitt kjendis i Moss. Og det er slett ikke uten grunn. I flere vintre har han bodd ute under åpen himmel i mossedistriktet.

Moss Avis har flere ganger skrevet om den hardbarkede papegøyen som ikke lar seg lokke inn i varmen igjen. Men det siste året har det vær stille. Onsdag formiddag oppdaget imidlertid Elisabeth Sjølie at det dukket opp en vakker papegøye i fuglemateren hjemme på Thorneløkka.

- Det så ut som om den hadde et halsbånd, forteller hun.

Deretter søkte fuglen tilflukt i et magnoliatre som for øvrig også er av den sjeldne sorten:
- Da jeg kjøpte denne eiendommen for tyve år siden, fikk jeg opplyst at det i hvert fall var Norges høyeste magnoliatre og sannsynligvis Nordens høyeste, forteller Sjølie om treet som blomstrer hvert år.

Hun var imidlertid bekymret over papegøyens ve og vel, og kontaktet både Moss dyreklinikk, Fuglehjelpen og Moss Avis i håp om å komme i kontakt med eieren.

Fuglehjelpen kunne imidlertid fortelle at det etter all sannsynlighet er snakk om halsbåndparakitten Gunnar.

- Det betyr at han har klart seg utendørs i Moss i fire år. Han skal visst lyde navnet sitt, så neste gangen den finner veien hit, får jeg bare rope "Gunnar".

Hun kan for øvrig fortelle at det er et unikt fugleliv på Thorneløkka.

- Vi er bestandig flinke til å mate fuglene, både høst, vinter og vår. Og de kommer tilbake hvert eneste år. Fuglekvitteret på Thorneløkka er helt fantastisk.

Artikkeltags