Er dette papegøyen "alle" snakker om?

Av
Artikkelen er over 5 år gammel

En grønn papegøye ute i det fri har gått igjen i spaltene i Moss Avis de siste månedene. Denne gangen har en leser fanget en papegøye på film.

DEL

Det er Annika Phillips som har sendt filmsnutten, som viser det som kan være den grønne papegøyen Moss Avis har skrevet om tidligere.

Fuglen ble observert i Møllebyen mandag, i bakken mellom Gjenbruket og Lerke bod.

Og det var lyden som fikk Phillips til å reagere.

- Jeg hørte fuglelyder som lignet på de man hører i en dyrebutikk, og da jeg tittet opp fikk jeg øye på en fugl som var grønn og rød, forteller Phillips.

Hun skjønte raskt at dette var en fugl av det eksotiske slaget, og var raskt oppe med mobilen.

- Jeg regnet med at den har et hjem, så jeg prøvde å plystre litt for å kalle på den. Det var overraskende å se den, men jeg husket at jeg hadde lest om en papegøye i avisen.

Papegøyen satt helt i toppen av et stort tre, og Phillips ble stående en stund for å sjekke hvor den fløy.

- Jeg sto vel i fem minutter før den fløy videre mot sentrum og Amfi-senteret, forteller hun, og legger til at fuglen så frisk og rask ut til tross for flere dager med minusgrader i vinter.

  • Vet du noe mer? Send tips merket MATIPS til 2005, eller på mail til tips@moss-avis.no.

Ikke lett å fange

Hvorvidt det er snakk om den grønne parakitten som Moss Avis har skrevet om tidligere, er vanskelig å si.

I slutten av august skrev vi om en grønn papegøye som hadde slått seg ned på Ekholt.

I oktober sendte Nils Oterhals inn et bilde av en grønn papegøye som hadde slått seg ned i området ved Fjordveien i Moss.

- Papegøyen sitter som regel 3-4 meter oppe i treet, og jeg tror ikke det blir så lett å fange den, for det virker som den har blitt vill, sier Oterhals til Moss Avis den gangen.

Politihuset

Første juledag omtalte avisen en lignende fugl som ble sett flaksene rundt i området ved Moss politistasjon. Eieren ble oppfordret til å kontakte politiet for å få mer opplysninger om de siste observasjonene av papegøyen.

Etterlysningen ble også delt på facebook-siden til "Moss, kjøpe, selge, bytte, gi bort", hvor det dukket opp flere observasjoner av rømlingen. Åsmund Enoksen mente at det kunne være hans fugl, en indisk halsbåndparakitt som heter Gunnar.

- Gunnar stakk av fra Ekholt i august, da det fortsatt var godt og varmt i været. Buret hans sto ute, og på en eller annen måte har det veltet, døra har gått opp og Gunnar tok til vingene og forsvant, fortalte han da.

Mat og frukt

Butikkeier i Tropehagen Zoo på Mosseporten, Monica Dragsten, har tidligere kommet med følgende tips for å få fuglen i bur igjen:

- Tipset er å sette ut et stort bur, og ha burdøra åpen, med lett tilgjengelig mat og frukt inni. Buret bør plasseres litt oppe i høyden, for der føler disse fuglene seg trygge. For eksempel kan man hekte buret fast i et tre, og sørge for at ingen mennesker går for nære buret.

Artikkeltags